Milanović je ukrao svu pažnju, ali nije loš bio ni Čovićev govor. Evo što je rekao danas o HVO-u i Hrvatima u BiH

Između ostalog, Čović je rekao kako je ovo ''povijesno vrijeme za hrvatski narod u BiH''.

Izvor: Arhiva/ Bild.ba

“Ovo okupljanje danas šalje vrlo jasnu poruku. Ovo je vrijeme za čestitati. Ponosan sam što mogu stati pred vas”, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u govoru tijekom svečanosti povodom 30. obljetnice osnutka HVO-a.

Govoreći u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, Čović je rekao kako izražava “zahvalu za drskost koju ste imali mladenački tada i ono plemenito što je radio HVO da možemo kazati da smo svoj na svome ovdje u Mostaru i BiH”.

Čović se obratio i Milanoviću: “Vidjeli ste kakvo raspoloženje vlada i što vas je dočekalo. Istina došli ste i 2014., prijetili su okolo da ima snajpera”.

Govoreći o ”porukama iz Sarajeva”, rekao je kako “poruka koju smo mi poslali nudi nešto potpuno drugo”.


”Siguran sam da 30. obljetnica ima posebno mjesto u srcima Hrvata i o tome trebamo više govoriti, pisati, dokumentirati. Ne da bi gradili svoju istinu nego da bi ispričali o hrvatskom doprinosu u Domovinskom ratu”, rekao je Čović.

Čelnik HDZ-a BiH i HNS-a je rekao kako je ”aktualni trenutak o kojemu pričamo posebno izazovan kada je u pitanju BiH”.

“Uvjeren sam da ovaj trenutak traži više odgovornosti. Nismo uspjeli završiti strateški projekt o hrvatskom narodu. Stid me je i reći da je to strateški projekt”, rekao je Čović. Čović je rekao kako nikoga nisu povrijedili ali i da će hrvatski narod birati svoje legitimne predstavnike na svim razinama vlasti BiH. Rekao je i kako ”svi oni koji pokušavaju na bilo koji način razdijeliti hrvatsko biće u BiH, tko god da su, neće uspjeti.

”Mi se nećemo baviti sami sobom i kroz HNS ćemo štiti sebe”, rekao je i kako u HNS-u ”neće biti onih koji razmišljaju drukčije nakon što se donese konačna zajednička odluka”.

Između ostalog, Čović je rekao kako je ovo ”povijesno vrijeme za hrvatski narod u BiH”.

”Mi moramo znati da iza sebe imamo sve institucije Republike Hrvatske. Da nije bilo hrvatskog naroda u BiH ne bi bilo Hrvatske, nemojte se ljutiti. Da nije bilo HVO-a, teško da bi imali Hrvatsku u današnjim granicama”, rekao je Čović.

“Morali smo napraviti svoj javni servis, nekima to smeta, ali to je ono što moramo činiti.”

Pokušat ćemo napraviti dogovor o Izbornom zakon u BiH bez velikih iluzija. Spremni smo ići ponovno na dogovore izvan BiH i jasno nam je kako nam nitko ništa dati neće”, rekao je Čović koji se osvrnuo i na RTV Herceg Bosne rekavši kako su Hrvati morali napraviti svoj javni servis iako to nekima smeta.

SOURCEBild.ba
Previous articleNovinarka Federalne TV pokušala isprovocirati Lovrinovića. Mogao bi vam se svidjeti njegov odgovor
Next articleSchmidt poetično najavio čvršće signale: Dodik nije dragi Bog, oko kojega se vrti svijet. Mora se promijeniti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments