Milanović o tome što bi bilo da ga je Plenković poslušao: “ Sad bi mirno čekali izbore u BiH i bili potpuno svjesni da će Hrvati birati hrvatskog člana Predsjedništva”

Predsjednik Hrvatske, kako prenosi N1, kritizirao je premijera Andreja Plenkovića zato što nije počeo odmah, kao i on, govoriti o situaciji u BiH

Zoran Milanović | Izvor: Miroslav Lelas / PIXSELL

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, nakon današnjeg polaganja prisege 20. naraštaja kadeta HVU “Dr. Franjo Tuđman” upitao je zašto u EUFOR-u u Bosni i Hercegovini može sudjelovati Turska, koja nije članica Evropske unije, a ne može Hrvatska koja jeste.

“Vojnici Austrije su prisutni u BiH, Hrvatska nije, zato jer se to nekome ne sviđa? Meni se počelo sviđati da budemo. Tome se pruža organizirani otpor nekoliko država na čelu s Njemačkom, kao Hrvatska je opasnost za BiH”, kazao je Milanović i dodao:

“Tu (pokazavši rukom) su oficiri iz Bosne i Hercegovine, bošnjačke nacionalnosti, koji dolaze svake godine. Zašto onda dolaze u neprijateljsku zemlju? Zajednički Vlada RH i ja pokušavamo djelovati u Uniji da imamo pravo biti gdje hoćemo. Znate tko je u Misiji Althea? Turska. Turska koja nije EU može, a Hrvatska ne može. Erdogan je bio moj drag gost i rekao je da treba ukinuti Dayton. I njegov vojska može biti u BiH. Događaju se veoma tupe i neobične stvari”.

Predsjednik Hrvatske, kako prenosi N1, kritizirao je premijera Andreja Plenkovića zato što nije počeo odmah, kao i on, govoriti o situaciji u BiH, jer bi danas “mirno čekali izbore u BiH i bili potpuno svjesni da će Hrvati birati hrvatskog člana Predsjedništva”.

“To je fundamentalna nepravda od koje se vrti u glavi. Izbori su za dva tjedna. To je kao da krećete spremati građansko i kazneno prava dva dana prije roka, a za svako ti treba mjesec dana”, zaključio je na kraju Milanović.


Podsjećamo, Milanović je danas još jednom kritizirao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta navodeći kako je nakon prosvjeda ispred OHR-a “pobjegao u Njemačku da udaje kćer”.

SOURCEBild.ba
Previous articleNe, nije šala: Selmo Cikotić, vjerojatni krivac za stradanja Hrvata Bugojna, pričao o ratu, povijesti i istini. Grobove nije spominjao
Next articleRusi bježe masovno od straha da će ih vojska mobilizirati, pogledajte snimku: kolona je duga gotovo 14 kilometara!
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veritas

Bravo Zorane! Samo tako nastavi!