Milanović: Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti

“Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli što više”, rekao je hrvatski predsjednik.

Zoran Milanović
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je u Splitu kazao da se njegovoj zemlji priječi da “bude prisutna, makar na stožernoj razini, u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini”.

“Hrvatska će kao ravnopravna članica NATO-a ravnopravno sudjelovati i u svim pojavnim aktivnostima i djelatnostima tog NATO-a, ali prema vlastitoj volji i prosudbi, bilo to na Bliskom istoku ako tako mi odlučimo, a nećemo, bilo to na Kosovu, gdje smo dovoljno dobri da čuvamo 24 sata srednjovjekovne spomenike srpske duhovnosti, vrlo delikatan zadatak koji je Hrvatsku vojsku dopao u podjeli dužnosti”, rekao je Milanović.

U vezi s misijom Althea u BiH rekao je da će se “to promijeniti i tome se nitko u NATO-u neće suprotstaviti i bolje je da se ne suprotstavljaju jer naše namjere nikad nisu bile gramzive, predatorske, nego obrambene i humane.”

“Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli što više”, rekao je hrvatski predsjednik.

SOURCEbild.ba
Previous articleJako nevrijeme u Hrvatskoj, izlila se Kupa, proglašeno izvanredno stanje
Next articleSvjetska banka upozorava što će se dogoditi ako se kamatne stope značajno podignu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments