Milanović s predstavnicima Livanjske zajednice o pravima Hrvata u BiH: Što možemo učiniti?

Milanović ih je upoznao sa svojim stavovima i zalaganjem za prava hrvatskog naroda u BiH, navodi se u ponedjeljak u priopćenju predsjednikova ureda.

Izvor: Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, primio je članove Livanjske zajednice Zagreb, na sastanku je bilo riječi o njihovu radu ali i o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u kojoj se nalaze Hrvati u BiH, s naglaskom na potrebu zaštite njihovih prava kao konstitutivnog naroda.

Livanjska zajednica Zagreb, udruga je građana i gospodarstvenika organiziranih radi okupljanja Livnjaka i njihovih prijatelja te zaštite i promicanja povijesnih, kulturnih, gospodarskih i ekoloških vrijednosti livanjskoga kraja.

Na sastanku s Milanovićem predstavnike Livanjske zajednice Zagreb zanimalo je što RH može učiniti da pomogne Hrvatima u BiH u ostvarivanju njihovih prava kako bi ostali živjeti u BiH.

Milanović ih je upoznao sa svojim stavovima i zalaganjem za prava hrvatskog naroda u BiH, navodi se u ponedjeljak u priopćenju predsjednikova ureda.

Predstavnici Livanjske zajednice informirali su predsjednika o počecima zajednice kada im je rad bio ograničen i usmjeren ratom u Republici Hrvatskoj, a potom i u Bosni i Hercegovini, što se ogledalo i u osnutku dragovoljačke Samostalne bojne 1992. radi obrane Livna, u čemu je Zajednica pružala logističku potporu i pomoć stradalnicima u Domovinskom ratu.


Rad Zajednice transformiran je nakon rata u kulturnu djelatnost i očuvanje tradicionalnih i povijesnih vrijednosti livanjskog kraja kao i nastojanja za stvaranje gospodarske razvojne osnove za livanjski kraj, rečeno je na sastanku.

SOURCEBild.ba
Previous articleVladimir Putin kipti od bijesa, ali ne zbog rata u Ukrajini. Saznao da je njegova ljubavnica trudna?
Next articleStarešina manipulacijama i dociranjem ruši suverenističke ideje. Zašto?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments