Ministar vanjskih poslova Srbije: Trudimo se da ne uvedemo sankcije Rusiji, ali…

Selaković je dodao da će Zapad tražiti da Srbija prizna Kosovo, kako bi mogli da kažu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da nema pravnog presedana.

Ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da se Srbija trudi da potpuno samostalno donosi odluke koje se tiču njene sudbine i da ne uvodi sankcije Ruskoj Federaciji, ali je da njen prioritetan cilj brži europski put.

“Ne uvodimo sankcije Ruskoj Federaciji, ali ono što je naš prioritetan cilj jeste brži europski put da bismo promijenili društvo, ojačali vladavinu prava, da bismo privlačili što više investicija, da bismo bili netko tko ozbiljno drži financsijsku disciplinu u javnim financijama u trenutku kada to ne možete da nađete gotovo ni u jednoj državi u Europi”, rekao je Selaković za RTS.

Selaković je dodao da će Zapad tražiti da Srbija prizna Kosovo, kako bi mogli da kažu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da nema pravnog presedana.

“Zapad na određeni način vodi politiku koja ide ka tome. Borit ćemo se da ona ne ide u tom smjeru, borit ćemo se svim diplomatskim i političkim sredstvima, borit ćemo se još jače”, navodi Selaković.

On je istaknuo da Srbija tvrdi da je napravljen presedan koji će biti korišten i napomenuo da o tome govori na osnovu razgovara koje je imao sa mnogim ministrima diplomacije iz Latinske Amerike, AFrike, Azije “koji su svjesni toga”.


On je naglasio da Beograd “neće sjediti vezanih ruku i nogu i šutiti da će se boriti na svaki mogući način”.

Selaković je rekao da bi 16. svibnja trebao nazočiti adnom ručku u Bruxellesuu povodom sastanka Vijeća za vanjske poslove Europske unije na kome će zapadni Balkan biti glavna tema.

SOURCEBild.ba
Previous articleVeliki broj hodočasnika u Hrasnu: Svečano proslavljena Kraljica Mira
Next article‘Džaferović neka odgovori koliko je mudžahedina kontrolirao tijekom rata i koliko su zločina napravili. A onda neka svijet prosudi…’
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments