Ministrica Gudeljević čestitala Hrvatskom narodnom kazalištu na uspjesima

"Imajući u vidu koja je tema obrađena predstavom ne mogu a da ne ustvrdim da je u političkoj konstelaciji odnosa koji bitno utječu na prijem predstave ili bilo kojeg drugog umjetničkog djela, ovo djelo urađeno još bolje nego to i sama nagrada pokazuje. "

Foto: Arhiva

Ministrica civilnih poslova, Ankica Gudeljević uputila je čestitku ravnatelju Hrvatskog narodnog kazališta u kojoj stoji:

„S radošću sam pročitala vijesti o uspjesima HNK Mostar koje ste podijelili sa mnom. Veoma mi je drago da HNK Mostar bilježi sve veće uspjehe usprkos svim okolnostima u kojima položaj ove iznimno značajne kulturne institucije za Hrvate u BiH nije još uvijek riješen na najbolji način.

Činjenica da je Vaša predstava “Kroz proces 10-6-93” na 41. Kazališnim igrama u Jajcu nagrađena s tri najznačajnije nagrade na festivalu:
1. Nagrada za kolektivnu glumačku igru
2. Nagrada  za najbolju režiju
3. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini
uz ostala kazališta koja su se natjecala daje ovoj nagradi još veći značaj.

Imajući u vidu koja je tema obrađena predstavom ne mogu a da ne ustvrdim da je u političkoj konstelaciji odnosa koji bitno utječu na prijem predstave ili bilo kojeg drugog umjetničkog djela, ovo djelo urađeno još bolje nego to i sama nagrada pokazuje.

Vaše sudjelovanje u službenom programu obilježavanja obljetnice genocida u Srebrenici govori u prilog otvorenosti Vašeg kazališta i Vašoj opredijeljenosti da primjerom pokazujete što znači razumijevanje i suživot u BiH. Suosjećanje sa drugim i drugačijim i da bol jednog naroda nije i ne smije biti samo njegova bol.


I konačno, ne najmanje važna jeste suradnja sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.  Nedavno sam u razgovoru sa ministricom Obuljen Koržinek konstatirala da svakim danom suradnja treba biti još čvršća i jača.“

SOURCEBild.ba
Previous articleVlada FBiH: Iz Proračuna FBiH nije dodijeljena niti jedna konvertibilna marka Turkiye Radyo Televizyon Kurumu
Next articleSchmidt želi izmjene izbornog zakona na tragu presude Ustavnog suda u predmetu Ljubić?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments