Muko Isusova, je li ovo realno: “šef policije” mu mailom tražio oko 7 tisuća maraka, tip uplatio

S obzirom na to da u posljednje vrijeme građani zaprimaju slične lažne poruke putem elektroničke pošte pozivamo građane na oprez

Image by Diedry Ferman from Pixabay

Policija je zaprimila kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu 44-godišnjeg hrvatskog državljanina.

“Oštećenik je putem elektroničke pošte s adrese [email protected] zaprimio poruku kojim je lažno optužen da se protiv njega vodi sudski postupak zbog kibernetičkog kriminala te je traženo da uplati kaznu iznosu od oko 28200 kuna kako bi se okončao sudski postupak pored sudom u Zagrebu. Oštećeni je uplatio traženi iznos novca te je potom shvatio da je prevaren i navedeni događaj je prijavio policiji”, objavila je policija.

“Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.

S obzirom na to da u posljednje vrijeme građani zaprimaju slične lažne poruke putem elektroničke pošte pozivamo građane na oprez, kao i na maksimalni oprez općenito pri poslovanju putem interneta”, kažu iz policije.

SOURCEBild.ba
Previous articlePutin: U borbene jedinice mobilizirano je 50 tisuća vojnika
Next articleU SKB Mostar vatrogasci brzom intervencijom spriječili veći požar
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments