Na rukoljubu kod sultana

Dodik, Komšić i Džaferović će se tijekom službenog posjeta sastati s predsjednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom.

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović borave u službenom posjetu Turskoj, na poziv predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Predsjednik Turske dočekat će članove Predsjedništva BiH u predsjedničkoj palači u Ankari, gdje će u njihovu čast biti upriličena ceremonija svečanog dočeka, uz vojne počasti.

Nakon ceremonije dočeka, bit će održan tet-a-tet sastanak članova Predsjedništva i turskog predsjednika, a zatim i sastanak izaslanstava BiH i Turske.

Tijekom službenog posjeta planirano je potpisivanje Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Turske o suradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Ove sporazume će potpisati ministar komunikacija i prometa u Vijeću ministra Vojin Mitrović, koji je član izaslanstva BiH koja boravi u službenom posjetu Turskoj.

Planirano je potpisivanje i Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Ureda za investiranje Predsjedništva Turske o suradnji na promociji investicija.

Memorandum će potpisati ravnateljica Agencije Milica Marković.

Dodik, Komšić i Džaferović će se tijekom službenog posjeta sastati s predsjednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti i Anitkabir u Ankari, mauzolej prvog predsjednika i osnivača moderne Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, gdje će odati počast i položiti cvijeće.

Previous articleSenad Hadžifejzović saslušan u Tužiteljstvu BiH, evo i zašto
Next articleIsplivala najveća laž Harryja i Meghan