NAJLAŽLJIVIJI INTERVJU GODINE ‘Izetbegović za HTV: Učinili smo sve što smo mogli da bh. Hrvatima ogadimo BiH’

Kratki komentar profesora Lasića odlično je sažimanje svih teza koje je cinični Izetbegović iznio u središnjoj informativnoj emisiji HRT-a.

“Najlažljiviji intervju godine 2021., Bakir Izetbegović za HTV: Učinili smo sve što smo mogli da bh. Hrvatima ogadimo BiH”, napisao je na Facebooku, prof. dr. Mile Lasić, referirajući se na intervju za Dnevnik HTV-a predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, u kojem je kazao da bošnjački politički establishment na čelu s njegovom SDA čini sve kako bi se Hrvati u BiH osjećali relaksirano te kako bi im “omilili BiH”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kratki komentar profesora Lasića odlično je sažimanje svih teza koje je cinični Izetbegović iznio u središnjoj informativnoj emisiji HRT-a.

Podsjećamo, Izetbegović je, odgovarajući na tvrdnju da bošnjački unitarizam i srpski separatizam jednako dezintegriraju BiH. rekao da unitarizam ne vidi.

“Ja ga ne vidim, kada je u pitanju bošnjački unitarizam. Činimo sve da se Hrvati, kao najmalobrojniji narod, osjećaju “relaksirano”. Imaju na razini države stotinu bitnijih pozicija koje vladaju državom i na razini Federacije oko 200. Hrvati imaju paritet. Ima ih 15% u državi i imaju preko 33% pozicija ministarskih, direktorskih itd. Dakle, Hrvati od tih 300 važnih pozicija imaju 46 pozicija preko onoga što im Ustav zajamči. I imaju ovu jednu, Željko Komšić, s kojom su nezadovoljni. Imaju 46 gdje bi trebali biti zadovoljni jer su ih dobili nauštrb Bošnjaka. Bošnjaci imaju 46 pozicija manje u namjeri da Hrvatima “omile” BiH. Ne vidim ja tu neki pokušaj dominacije, unitarizma”, kazao je Izetbegović.

Mile Lasić umirovljeni je profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na kojem je predavao od pokretanja studija politologije.


Smatra ga se vodećim eurologom u BiH i jednim od najboljih politologa u bivšoj Jugoslaviji.

SOURCEBild.ba
Previous articleDva Srbina optužena za zatočenje najmanje 120 i ubojstvo 100 Hrvata i Bošnjaka
Next articleAmeričko veleposlanstvo osuđuje muslimanski radikalizam iz Bužima i Zenice, evo što su rekli za Bild.ba
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments