Najpoznatija bh. srednjoškolka doživjela nesreću u Češkoj

Najpoznatija bh. srednjoškolka doživjela nesreću u Češkoj

Veleposlanica BiH u Češkoj Martina Mlinarević u petak, 19. veljače, imala je prometnu nesreću u Pragu. Na svom Facebook profilu opisale je detalje nesreće.

– U petak smo Una i ja imale prometnu nesreću s našim privatnim automobilom u kojeg se, oduzevši nam prednost direktno zabio drugi automobil. Uz veliku materijalnu štetu i pretrpljen stres i Unin strah, živu glavu smo izvukle, i nas dvije i gospodin za volanom preko puta nas – napisala je Mlinarević.

– U dosta prometnoj ulici u Pragu, iz radnje koja se bavi prodajom rasvjete istrčao je odmah jedan mladić zbog kojeg pišem ova slova. Pomogao nam je na licu mjesta, smirivao i grlio Unu, razgovarao s policijom, prevodio, darovao Uni jednoroga koji svijetli. Danas smo ponovo otišli u njegovu radnju da ga posjetimo i da mu uručimo makar mali poklon u znak zahvale, i ono najvažnije da mu poželimo dobrodošlicu u naše Veleposlanstvo, naš dom, Bosnu i Hercegovinu. Jer jednorozí u zemlji dobrog vojaka Švejka, zaista postoje. I zovu se Ondrej. Prodaju rasvjetna tijela i nesebično priskoče u pomoć u najtežem trenu – opisala je Mlinarević.

Podsjetimo, Mlinarevićevu je Komšićeva administracija imenovala veleposlanicom u Češkoj Republici iako, kako su otkrili hrvatski mediji iz BiH, Mlinarević ima samo srednjoškolsku svjedodžbu što je nedovoljan stupanj obrazovanja za obavljanje takve funkcije.

Bild.ba