Najveće korona žarište u Europi nalazi se u BiH, tvrdi premijer KS

city landscape landmark street

Forto je također izrazio očekivanje da će Skupština KS pružiti nedvosmislenu podršku

Zastupnici Skupštine KS na hitnoj sjednici koja je počela, razmatraju informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj koronavirusom, kao i mjerama koje se poduzimaju u nadležnim institucijama KS.

Prije obraćanja predstavnika zdravstvenih institucija, KCUS-a, Opće bolnice “Prof.dr Abdulah Nakaš”, Hitne pomoći, Zdravstvenog osiguranja KS, Doma zdravlja KS, Zavoda za javno zdravstvo KS te predsjednika Kriznog stožera i ministra zdravstva Harisa Vranića, kantonalni premijer Edin Forto upozorio je kako je Sarajevo trenutno najveće žarište zaraze u Europi.

– Sarajevo je trenutno najveće žarište u Europi. To je istina, svi koji kažu da nije tako, ne obraćaju pažnju. Zbog toga svi zajedno danas moramo raspravljati što nam je dalje činiti, da siđemo s mjesta broj jedan u Europi – poručio je Forto.

Istaknuo je da je osnovni postulat kriznog komuniciranja da se javnosti mora obratiti jasno i govoriti istinu koliko god ona teška bila.


Forto je također izrazio očekivanje da će Skupština KS pružiti nedvosmislenu podršku kako bi se stvorili mehanizmi za suzbijanje koronavirusa, ali i kako bi se pružila podrška gospodarstvu.

Bild.ba

Previous articleZdravstveni djelatnici u Posavskoj županiji cijepljeni AstraZenecom
Next articleVlada HNŽ-a i Sindikat policije u HNŽ-u potpisali kolektivni ugovor