Nakon razgovora s Milanovićem glavni tajnik NATO-a govorio o BiH: ‘Kad naši saveznici izraze zabrinutost, ja slušam’

Novinaru iz Hrvatske nije bilo dozvoljeno postaviti pitanje iz dvorane za press konferencije u sjedištu saveza u Bruxellesu.

Dan nakon što je telefonski razgovarao s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas novinarima u Bruxellesu da je uvjeren da će se pronaći rješenje za ulazak Finske i Švedske u NATO, ali nije rekao da je isto tako uvjeren da će saveznici pronaći rješenje za hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini, odnosno za zabrinutost koju mu je prenio Milanović.

Stoltenberg je govorio na konferenciji za novinare povodom posjete Šefika Džaferovića, predsjedatelja člana Predsjedništva BiH, sjedištu NATO saveza, a dva novinarska pitanja o predsjedniku Milanoviću postavljena su mu video vezom iz Sarajeva. Neobično, i pomalo sramotno za glasnogovornicu NATO-a koja je tako odlučila, prisutnom novinaru iz Hrvatske nije bilo dozvoljeno postaviti pitanje iz dvorane za press konferencije u sjedištu saveza u Bruxellesu.

– Predsjednik Milanović u telefonskom je razgovoru izrazio zabrinutost, koju je također izražavao i javno. Kad NATO saveznici izraze zabrinutost, ja slušam. I to je dio dijaloga između saveznika, to da se raspravlja o teškim pitanjima. To je tako među 30 saveznika. Naravno, i BiH je bliski i visoko cijenjeni partner, i s njima razgovaramo. Teška pitanja, ali to je nužno – rekao je glavni tajnik Stoltenberg.

O telefonskom razgovoru s Milanovićem još je dodao kako se svi saveznici slažu da NATO-ova vrata ostaju otvorena te izrazio uvjerenost da će Finska i Švedska postati članice saveza.

SOURCEBild.ba
Previous articleOsim titule, Zrinjski je osigurao i nelošu zaradu. Zapravo, od ove cifre moglo bi vam se zavrtjeti
Next articleDodik odgovorio Džaferoviću: Teze koje on iznosi samo su stav njegove stranke, a ne BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments