Napokon se netko dosjetio jednog dobrog poteza: cijene plina za kućanstva bit će zamrznute do kraja godine u cijeloj Francuskoj

Ilustracija, Photo by Patrick Hendry on Unsplash

Francuska vlada objavila je da će zamrznuti cijene plina za kućanstva do kraja godine, protegnuvši limit na novu sezonu grijanja.

Vlada je zamrznula cijene u listopadu prošle godine.

Potrošači mogu i dalje računati na stabilnu cijenu plina jer će država pokrivati ??razliku do tržišne cijene do kraja 2022. godine, izjavila je u četvrtak premijerka Elisabeth Borne.

Vlada je ograničila i rast cijena električne energije u ovoj godini na četiri posto, što će proračun stajati milijarde eura.

Francuska je manje ovisna o ruskom prirodnom plinu od ostalih europskih zemalja, rekla je Borne. Skladišta bi do jeseni trebala biti gotovo puna, naglasila je premijerka.


Iduće godine vlada planira izgraditi novi plutajući terminal za ukapljeni prirodni plin (LNG).

Već tjedan dana plin ne stiže u Francusku plinovodom iz Njemačke, rekao je prošlog petka mrežni operater GRTgaz. No, uvoz je ionako od početka godine pao za 60 posto.

Previous articleU Hercegovini razvio biznis s travom: imao je labos i svu pripadajuću opremu, a onda mu je SIPA “pokucala” na vrata…
Next articleZoran Milanović opet žestoko po premijeru i Schmidtu: Visoki predstavnik je ništarija, a Plenković izdajnik
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments