Naši čitatelji odabrali: Evo koliko ih je za da se Švedska i Finska blokiraju u NATO zbog Hrvata u BiH

Drugim riječima, gotovo 88% naših čitatelja koji su se u anketi izjasnili smatra opravdanim ili potpuno podržava inicijativu predsjednika Hrvatske

Prije nekoliko dana na portalu Bild.ba postavili smo anketu našim čitateljima oko toga treba li Hrvatska blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO savez dok se ne osigura ravnopravnost hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.

“Aktualna je priča o neulasku Finske u NATO dok se ne riješi Izborni zakon u BiH. Treba li Hrvatska uraditi to kako bi pomogla Hrvatima u BiH da dobiju pošten Izborni zakon i poštene izbore”, glasilo je naše pitanje na koje nam je svoje viđenje dalo točno 696 čitatelja.

Odgovor: Da, nek pokažu da im je stalo napokon do bh. Hrvata – dobio je 546 glasova ili 78.45%

Odgovor: Ne, jedno s drugim nema veze i Milanović lupa ko maks po diviziji – dobio je 84 glasa ili 12.7%

Odgovor: Ne mora to ako može riješiti Izborni na neki drugi način – dobio je 48 glasova ili 6.90%


Odgovor: Zašto ste stavili uopće ovaj drugi izbor!? – dobio je 18 glasova odnosno 2.59%.

Drugim riječima, gotovo 88% naših čitatelja koji su se u anketi izjasnili smatra opravdanim ili potpuno podržava inicijativu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da se blokira ulazak Švedske i Finske u NATO dok se strance, u prvom redu Njemačku i Sjedinjene Države ne pritisne da pomognu donijeti novi Izborni zakon u BiH po kojem bi građani hrvatske nacionalnosti u toj zemlji mogli sami birati svoje predstavnike u tijela vlasti, a što sada nije slučaj.

Inače, u Bosni i Hercegovini izbori su raspisani za listopad ove godine, a na njih se ide po starom izbornom zakonu koji Hrvatima onemogućuje da biraju vlastite predstavnike u tijela vlasti.

Ironično, ali zahvaljujući upravo brutalnoj agresiji Rusije na Ukrajinu otvorio se manevarski prostor za hrvatsku politiku jer su i Švedska i Finska pohrlile u NATO nakon što je Putin izvršio agresiju na Ukrajinu. Upravo to bi mogao biti odličan mehanizam hrvatskoj vanjskoj politici da osiguraju potrebne izmjene Izbornoga zakona u BiH, ali na relaciji Banski dvori Pantovčak tu dolazi do mimoilaženja u mišljenju pa predsjednik Vlade Plenković ne prihvaća Milanovićevu inicijativu kao diplomatski oblik pritiska.

Ostaje da se vidi ima li njegova vlada nekog drugog asa u rukavu, ali s obzirom na to kako stvari stoje, vlada nosi majicu kratkih rukava.

OVDJE pogledaj anketu i rezultate opisane u članku.

SOURCEBild.ba
Previous articleEkipi u SANU baš i nije sjeo memorandum koji je usvojila HAZU, reagirali su, a sve je komentirao i predsjednik Srbije Vučić
Next articleNajava: Napretkova izložba „Stećci – svjetska baština UNESCO-a u Vitezu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments