Navijački nastrojeni novinari pitali Čovića jesu li mu predstavnici međunarodne zajednice naklonjeni , evo što im je poručio

"Maštanja o federalizmu, građanskoj koncepciji nema", kazao je Dragan Čović nakon još jednog maratonskog sastanka u zgradi Izaslanstva EU.

“Treba početi s tim da sve oko izbora bude zakonito, od Središnjeg izbornog povjerenstva, biračkih odbora, financiranja kampanje, mora biti zakonito. Mislim da je dobar prijedlog bio da se izmjene koje budu donesene, a tiču se izbora članova Predsjedništva i nekih tehničkih izmjena, odmah budu ugrađene u Ustav.

“Ako nismo u stanju sad u 12. mjesecu da se dogovorimo, bojim se da nikada nećemo. Ja osobno mislim da je tako malo ostalo. Vrijeme je da se odluke donesu, pa i ako kažemo da Hrvatima ne treba legitimni predstavnik, onda to napišimo. Nadam se da nećemo čekati jer obično čekamo  između dolazaka Palmera i Eichhorst da nas oni okupe”, kazao je Čović.

Na pitanje o tome da prokomentira navode da su mu svi iz međunarodne zajednice naklonjeni rekao je: “Što znači svi i što znači naklonost. Je li naklonjenost da Hrvati imaju svog predstavnika u Predsjedništvu kao što to u Ustavu piše”, pita se Čović.

“Ja im se mogu samo zahvaliti jer su dali doprinos i jer žele pronaći rješenje, međutim oni nemaju rješenje. Oni su tražili da se mi isključivo dogovorimo. Ne žele da se modeli zovu po njima. Meni se čini da su svi spremni da se ovo do izborne godine završi. Preuzeo sam obvezu da ću narednih nekoliko dana raditi na tome da ponudimo rješenja”, dodao je Čović, prenosi federalna.ba.

SOURCEBild.ba
Previous articleŠef SDA: Komšić je legitimno izabran, Čović i Hrvati nisu stali uz patriote i branitelje ove zemlje
Next articleHRS najavio kaznene prijave: Eventualno uvođenje CTP potvrda kažnjivo je zatvorom
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments