Ne zna čovjek bi li mu bilo žao ili bi se smijao: Slovenka trgovala kriptovalutama i prijevarom ostala bez 35 tisuća eura

Naime, takvi novčanici djeluju kao posrednik između korisnika i Blockchain mreže te pohranjuju informacije o imovini, a uključuju i adresu te javni i privatni ključ.

Za oko 35 tisuća eura prevarena je 46-godišnja Slovenka koja je u više navrata sa svoga računa putem interneta obavljala novčane transakcije s tvrtkom koja se bavi trgovanjem kriptovalutama, a za koju se pokazalo da je prevarantska.

Primorsko-goranska policija u petak je objavila kako su iz Opatije zaprimili prijavu slovenske državljanke da je žrtva računalne prijevare.

Ona je tijekom studenoga prošle godine u više navrata obavljala novčane transakcije sa svog računa na tzv. bitcoin novčanik, čije podatke je dobila od tvrtke koja se bavi trgovanjem kriptovalutama.

Naime, takvi novčanici djeluju kao posrednik između korisnika i Blockchain mreže te pohranjuju informacije o imovini, a uključuju i adresu te javni i privatni ključ.

Unatoč uplati od oko 35 tisuća eura na račun objavljen na stranicama navedene tvrtke, račun Slovenke ostao je prazan te je shvatila da je prevarena.


Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, iz policije građanima savjetuju da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte.

Trebaju provjeriti i postoji li uopće navedena pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno da na njihove zahtjeve ne šalju svoje osobne ili podatke bankovnih kartica.

SOURCEFena
Previous articleGrad Mostar muku muči s Facebookom: zbog hakiranja pokrenuta nova stranica Grada Mostara
Next articleKrišto prijedlog za potvrdu imenovanja novog saziva VMBiH uputila Zastupničkom domu PSBiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments