(Ne)izravna prijetnja? Putin rekao da se povećava rizik od nuklearnog rata

"Nismo poludjeli, shvaćamo što je nuklearno oružje. Ta sredstva posjedujemo u naprednijem i modernijem obliku od bilo koje druge nuklearne zemlje ... No, nećemo trčati po svijetu i mahati tim oružjem kao britvom", kazao je Putin.

Vladimir Putin | Izvor: TASS

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u srijedu rekao da se povećava rizik od nuklearnog rata, no ustrajao je na tome da Rusija nije “poludjela” i da svoj nuklearni arsenal smatra isključivo sredstvom odvraćanja.

Međutim, Putin je rekao da će Rusija braniti svoj teritorij i svoje saveznike “svim dostupnim sredstvima”, dodavši da su Sjedinjene Američke Države, a ne Rusija, rasporedile takozvano “taktičko” nuklearno oružje u drugim zemljama.

Putin je na sastanku svog Vijeća za ljudska prava, na kojem se uglavnom govorilo o ratu, a prenosila ga je televizija, rekao da se povećava rizik od nuklearnog rata, što je posljednje u nizu takvih upozorenja, no da Rusija na svoj arsenal gledao kao na sredstvo za odvraćanje, a ne da njime prva napadne.

“Nismo poludjeli, shvaćamo što je nuklearno oružje. Ta sredstva posjedujemo u naprednijem i modernijem obliku od bilo koje druge nuklearne zemlje … No, nećemo trčati po svijetu i mahati tim oružjem kao britvom”, kazao je Putin.

Putin se godišnje sastaje sa svojim Vijećem za ljudska prava, tijelom za koje kritičaru kažu da mu je omogućilo da ponudi prazna obećanja o građanskim slobodama dok povećava represiju i guši otpor protiv svoje vlasti.


SOURCEHina
Previous articleCvijanović reagirala na vandalizam nad Sabornom crkvom: Zgrožena sam, to je barbarski čin!
Next articleEvo kako Schmidt gleda na potporu Hrvatske BiH za stjecanje kandidatskog statusa s EU
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments