Neloša vijest i za ljude s Balkana: Ova zemlja od 1. listopada ukida sve putničke restrikcije zbog koronavirusa

Odluka o ukidanju ograničenja bila je zasnovana na stopi cijepljenja

Image by Miguel Barrera from Pixabay

Kanada će od 1. listopada ukinuti sva ograničenja za putnike zbog koronavirusa, uključujući cijepljenje i nošenje maske tijekom letova i u vlakovima, priopćila je vlada u ponedeljak.

Taj potez će vjerojatno potaknuti kanadsku turističku industriju, koja već cvjeta nakon mjeseci zatišja tijekom pandemije, javlja Reuters.

Kanadski prijevoznici su također vršili pritisak na ukidanje mandata maskiranja na letovima, navodeći tisuće incidenata nepoštovanja samo ove godine.

“Dok Kanađani i međunarodni posjetitelji žele napraviti planove putovanja, dugo očekivano ukidanje svih preostalih mjera koje stupa na snagu 1. listopada 2022. dodatno će ubrzati oporavak naše industrije i kanadske ekonomije”, rekao je drugi po veličini kanadski zrakoplovni prijevoznik WestJet Airlines u izjavi.

Odluka o ukidanju ograničenja bila je zasnovana na stopi cijepljenja u Kanadi, dostupnosti novijih cjepiva i tretmana i podacima koji pokazuju da je zemlja prošla vrhunac najnovijeg vala zaraze koronavirusom, priopćila je vlada.


Više od 90 posto Kanađana starijih od 12 godina uzelo je primarnu seriju cjepiva protiv koronavirusa. Ovog mjeseca, Kanada je odobrila Moderna Inc bivalentna cjepiva protiv koronavirusa za odrasle, prvo u zemlji prilagođeno Omikron cjepivo.

Ovo je donekle značajno i za ljude s područja jugoistočne Europe s obzirom na to da je velik broj ljudi s područja bivše Jugoslavije nastanjen u Kanadi.

SOURCEBild.ba
Previous articleIvan Crnjac: Zašto ću iduću nedjelju glas dati Borjani Krišto
Next articlePutin dao državljanstvo čovjeku koji je prije nekoliko godina bio u središtu pozornosti svjetske javnosti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments