Nešić: Dok bošnjački političari ne prestanu majorizirati druge narode, BiH ne može krenuti naprijed

Komentirajući Komšićevo obraćanje povodom 30 godina od prijema BiH u UN, Nešić smatra da se Komšić u svom obraćanju dodvorava Bošnjacima na čije glasove računa.

”BiH će krenuti naprijed kada bošnjački političari prestanu majorizirati druge narode i nametati im svoje viđenje i uređenje BiH, a Željko Komšić shvati da Dayton čuva i BiH, ne samo entitete”, ocijenio je danas predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nešić je, piše Srna, naveo kako BiH može postojati samo onakva kako je definirana Daytonskim sporazumom.

Komentirajući Komšićevo obraćanje povodom 30 godina od prijema BiH u UN, Nešić smatra da se Komšić u svom obraćanju dodvorava Bošnjacima na čije glasove računa.

Poručio je Komšiću da ”samo loši političari svoje pozicije grade na politici konfrontacije, a oni dobri i hrabri se za glasove bore programima za bolji standard stanovništva”.

Nešić je istaknuo kako nije problem ni u Beogradu ni u Zagrebu, kako to Komšić pokušava predstaviti, nego u onima koji ne prihvaćaju realnost i ponašaju se kao da imaju tapiju na BiH.


“BiH jednako pripada i Srbima i Hrvatima i što to prije shvatite, prije ćemo krenuti naprijed”, naglasio je Nešić.

SOURCEBild.ba
Previous articleEuropski parlament i američki Kongres pozvali na poštivanje Daytona i provođenje presuda domaćih i međunarodnih sudova
Next articleSamoproglašeni ‘specijalni izaslanik Bundestaga za Zapadni Balkan’ govori kada će biti izbori u BiH i prijeti kaznama političkim liderima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments