Netanyahu se zahvalio BiH na potpori. Džafy: ‘Jok potpora, vi ubijate civile’

Netanyahu

Benjamin Netanyahu, premijer Izraela, zahvalio je, među ostalim državama, Bosni i Hercegovini na potpori tijekom posljednjeg izraelsko-palestinskog sukoba.

Izraelski premijer je objavu zahvale BiH objavio na društvenoj mreži Twitter, a među zastavicama i zahvalom nalaze se i druge države poput Sjedinjenih Država, Albanije, Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Gruzije…

Ukupno – 25 različitih zastava.

Stav u BiH po pitanju ovog sukoba je nejedinstven. Institucije Republike Srpske nedavno su svjetlile u zastavi Izraela dok je, primjerice, sarajevska Vijećnica bila osvjetljenja palestinskom zastavom.

Zastava Palestine vijorila se i sa Starog mosta, kao i s kule u Blagaju, prenosi BHRT.


Stav hrvatskih političara u BiH je nepoznat jer se nitko iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS BiH) nije jasno oglašavao, a mostarski gradonačelnik Mario Kordić je kazao za portal Bild.ba kako objekti kojima je vlasnik Grad Mostar neće svijetlit ni jednom zastavom kako se ne bi dodatno produbljivale podjele u Gradu na Neretvi.

Na tvit premijera Izraela reagirao je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poručivši kako BiH pak ne podržava Izrael.

“Moja poruka pemijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage”, napisao je Džaferović.

Bild.ba

Previous articleIndija: Od korone umrlo preko 4000. Širi se i još jedna bolest koju tamošnji narod zove crna gljiva.
Next articleU Hrvatskoj 480 novih zaraznih slučajeva, umrla 21 osoba