Netko je srušio službene stranice vlade, u tijeku je kibernetički napad koji prijeti objavom javnih podataka mnogih građana Ukrajine

Na ukrajinskom, ruskom i poljskom jeziku je Ukrajincima poručeno da su svi njihovi osobni podaci sada postavljeni na javnu mrežu

Kibernetički napad velikih razmjera koji upozorava Ukrajince da “strahuju i očekuju najgore” srušio je u četvrtak navečer vladine stranice od kojih su neke u petak ujutro i dalje nedostupne te je Ukrajina pokrenula istragu.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da je prerano reći tko bi mogao stajati iza napada, ali napominje da je iza ranijih sličnih napada stajala Rusija.

Meta kibernetičkog napada su, između ostalog, bile web stranice ministarstva vanjskih poslova, kabineta ministara i vijeća za obranu. Rusija je u prijašnjim slučajevima odbacila svaku umiješanost u kibernetičke napade na Ukrajinu.

Na ukrajinskom, ruskom i poljskom jeziku je Ukrajincima poručeno da su svi njihovi osobni podaci sada postavljeni na javnu mrežu, da su im podaci na osobnim kompjutorima uništeni te da ih je nemoguće vratiti.

“Sve informacije o vama su sada javne, strahujte i očekujte najgore. Ovo je vaša prošlost, sadašnjost i budućnost”, objavili su hakeri.


Ukrajinski dužnosnik zadužen za sigurnost je rekao da su “svi subjekti kibernetičke sigurnosti svjesni ovakvih mogućih provokacija Ruske Federacije te da će odgovor na te incidente biti uobičajen”.

SOURCEHina
Previous articleDok Izetbegović “određuje” koliko čega pripada Hrvatima bolje bi bilo da se pozabavi s brojkama džihad izjava
Next articleJoš jedna država iz Europske unije se žestoko zalaže za sankcije Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments