Nevjerojatni su. Ovo priopćenje lice je i naličje SDA, političkog pojma kontradiktornosti

SDA Bakira Izetbegovića je nevjerojatno kontradiktorna. Sada se, naime, ljute na strance u BiH jer su izgubili izbore u Srebrenici koje su – bojkotirali.

Prenosimo neprepričljivo priopćenje u cijelosti pa sami vidite koliko ovo smisla može imati.

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra razočaravajućom poruku koju su veleposlanici Kvinte, Izaslanstvo EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici, odbijajući da razgovaraju o očiglednim manipulacijama u izbornom procesu.

– Odbijanje predstavnika međunarodne zajednice da na poziv osam probosanskih stranaka (probošnjačkih, op.Bild.ba) ( SDA, DF, SDP, SBB, NS, NIP, PDA i SBiH) razgovaraju o situaciji nastaloj nakon bojkota izbora u Srebrenici, može jedino koristiti negatorima genocida koji su izbornim manipulacijama ostvarili pobjedu – priopćeno je iz SDA.

Iz ove stranke ističu “da ‘neutralnost’ međunarodne zajednice, koju su Bošnjaci itekako iskusili tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu, ohrabruje retrogradne politike i toga bi naši prijatelji u Europi i svijetu konačno trebali postati svjesni”.

– Srebrenica, kao grad i područje u kojem je počinjen genocid, zaslužuju posebnu pažnju svih i tu ne smije biti ‘neutralnih’. Nakon što su pobijeni i protjerani, raseljeni diljem svijeta, Bošnjacima se sada administrativnim preprekama i izbornim manipulacijama onemogućava da glasaju u svom gradu – navodi se u priopćenju.

Iz SDA napominju da “dok se temeljito ne riješi pitanje glasanja poštom i u odsustvu, te omogući svakom čovjeku iz Srebrenice da glasa, izbori u ovom gradu se ne mogu smatrati legitimnim”.

SDA će nastaviti da pruža podršku inicijativi „Moja adresa: Srebrenica“ u borbi za jednaka prava svih građana Srebrenice, poručuju iz ove stranke.

Bild.ba