Nije gospođa Knezović u pitanju: Žena osuđena jer je za muža krivotvorila 23 glasa

Taylor je također optužen za potpisivanje obrazaca za registraciju birača u ime stanovnika koji nisu bili prisutni

Ilustracija: Arhiva

Supruga republikanca iz Iowe koji se kandidirao za Kongres 2020. godine uhićena je i optužena da je dala 23 lažna glasa za svoga supruga.

U optužnici na 11 stranica, tužitelji navode da je Kim Phuong Taylor “posjetila brojna kućanstva unutar vijetnamske zajednice u okrugu Woodbury”, gdje je skupljala listiće za glasanje u odsutnosti za ljude koji u to vrijeme nisu bili prisutni.

Taylor, koja je rođena u Vijetnamu, zatim je sama ispunila i ubacila te glasačke listiće, navodi se u optužnici, “uzrokujući glasanje u ime stanovnika koji nisu znali niti su pristali na glasanje.”

Taylor je također optužen za potpisivanje obrazaca za registraciju birača u ime stanovnika koji nisu bili prisutni. Sve u svemu, tužitelji tvrde, sudjelovala je u 26 točaka optužnice za davanje lažnih informacija i glasanje, tri točke za lažnu registraciju i 23 oačke za lažno glasanje. Za svaku optužbu predviđena je maksimalna kazna od 5 godina zatvora.

Cilj je, tvrde tužitelji, bio njen suprug, republikanski političar Jeremy Taylor, izabran na javnu dužnost.


Jeremy Taylor kandidirao se na predizborima GOP-a 2020. za 4. kongresni okrug Iowe, koji je u to vrijeme predstavljao Steve King, ekstremno desni političar povezan s bijelim nacionalistima. Taylor je na kraju završio treći, skupivši nešto više od 6400 glasova.

SOURCEFena
Previous articleUžas u zatvoru: Narkobos iz Trebinja Milan Matković zašio sebi usta
Next articleNekada igrao nogomet za jedan od najboljih klubova na svijetu, a danas je – svećenik!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments