‘Nije neobično da članice NATO-a imaju različita mišljenja. Radimo na razlozima za zabrinutost koje je izrazila Turska’

Gotovo sve države članice NATO-a pozitivno su dočekale finski i švedski zahtjev za članstvom, no Turska prijeti da će uložiti veto na to proširenje.

Nije neobično da članice NATO-a imaju različita mišljenja, rekao je u četvrtak glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jens Stoltenberg, govoreći o aktualnom odbijanju Turske da podrži pristupanje Finske i Švedske NATO-u.

“U NATO-u nije neobično imati različita mišljenja o važnim odlukama. Kada postoje različita mišljenja, imamo puno iskustva s time, sjednemo i pronađemo rješenje”, rekao je Stoltenberg novinarima tijekom posjeta Kopenhagenu.

“U uskom smo kontaktu s Finskom, Švedskom i Turskom. Radimo na razlozima za zabrinutost koje je izrazila Turska”, dodao je.

Naglasio je kako vjeruje u “brzu odluku” o primanju dviju zemalja u NATO.

Švedska i Finska predale su u srijedu službenu kandidaturu za priključenje NATO-u.


Gotovo sve države članice NATO-a pozitivno su dočekale finski i švedski zahtjev za članstvom, no Turska prijeti da će uložiti veto na to proširenje.

Ankara optužuje Švedsku da je “rasadnik terorističkih organizacija” poput kurdskog PKK-a i zamjera dvjema zemljama da ne odobravaju izručenje osoba optuženih za “terorizam” te što su obustavile izvoz oružja u Tursku.

SOURCEBild.ba
Previous articleSeksi baku (53) stalno zavode mlađi dečki: ‘Žene su si same krive ako izgledaju staro…’
Next articlePRH opleo po Radmanu i Plenkoviću: Imaju razumijevanje za turske interese, ali ne i za hrvatske
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments