Nino Raspudić oštar prema Pejčinović Burić. Razlog su bh. Hrvati

Nino Raspudić oštar prema Pejčinović Burić. Razlog su bh. Hrvati

Nino Raspudić, zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, uputio je oštre kritike prema Mariji Pejčinović Burić i njenoj poziciji u Vijeću Europe.

Pejčinović Burić je glavna tajnica Vijeća Europe, a Nino Raspudić joj zamjera jer iz te institucije stižu priče o ukidanju konstitutivnosti naroda u BiH.

Ocijenio je da “nikad agresivnije Vijeće Europe” zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH, što je ustavna kategorija.

– Imamo jasnu poruku institucije na čijem je čelu Pejčinović-Burić prema kojoj je vrijeme da BiH prijeđe na drugačiji, moderni sistem u kojem ne postoji diskriminacija i koji nije temeljen na konstitutivnim narodima – rekao je zastupnik.

Protumačio je kako su to riječi “trećerazrednog diplomata”, šefa Uprave za ljudska prava tog vijeća, nakon petodnevne virtualne posjete BiH.

Raspudić je izrazio nadu da će Vlada RH i resorno ministarstvo znati reagirati te da se ubuduće na funkcije, kakva je ona Pejčinović Burić, neće kandidirati ljude “koji izravno ili neizravno blagoslivljaju štetne dokumente i dozvoljavaju da se njihovom narodu radi o glavi”.

Bild.ba