Njega hoće pa hoće: Kad ne šuti u parlamentu, Knezović upravlja s NK Široki. Sudeći po tekstu ovog navijača – jako loše

Iako je gradonačelnik Miro Kraljević predsjednik na papiru, jasno je da ključne poteze u klubu trenutno vuku v.d. direktora Dragan Soldo i predsjednik Skupštine Dario Knezović

Na redakciju portala Jabuka TV stiglo je pismo anonimnog navijača NK Široki Brijeg. Zbog ozbiljnosti situacije u klubu s Pecare, i Bild.ba ga u cijelosti prenosi: 

U našem NK Široki Brijeg trenutno vlada vrlo kaotična i konfuzna situacija pa ni najvjerniji navijači kluba ne znaju imaju li se pravo i čemu nadati u novoj sezoni.

Posljednjih nekoliko sezona gotovo svaki prijelazni rok nam je vrlo sličan. Velik broj igrača ode, a podjednako ih toliko i dođe. A stožerni igrači sve češće bez imalo premišljanja odlaze u najveće rivale u ligi.

Iako smo dvostruki prvak BiH i trostruki osvajač Kupa gledajući sa strane, izgledamo kao veliki oštećeni brod koji duže vrijeme pluta na površini. Do kada će tako biti teško je reći, ali za sada nažalost nema na vidiku posade i čamaca za spašavanje.

Svoje nezadovoljstvo nedavno je iskazao i dio naših navijača, koji su na više lokacija po gradu postavili transparente “Uprava odlazi” kao i transparent “U gradu nebitan lik, ali zato Vicin podobnik”.


No, čini se i kako užem vodstvu kluba nedostaje samokritike pa kao da imaju stav da su svi drugi krivi, ali svoje krivnje ne vide. Gotovo čitav Široki Brijeg bruji o pozamašnim dugovanjima prema igračima i dobavljačima, a klupski nastup prema javnosti je u stilu “tule i mule”.

Duži poznavatelji situacije u klubu istaknut će da je uvijek bila borba, problemi i teškoće, ali dojma sam da atmosfera oko kluba nikad nije bila narušenija.

Možda će se ovo nekome učiniti zlonamjerno pa će odbrusiti u stilu: “Vi bi htjeli da propadnemo, ali to možete samo sanjati”. Međutim, pogrešno je gledati na svijet ružičastim naočalama i zavaravati sam sebe. Stanje nije nimalo dobro i istini se mora pogledati u oči.

Široki Brijeg je još uvijek dio velike četvorke bh. nogometa, klubova koji nikad nisu ispali iz lige, imaju najviše osvojenih bodova u povijesti Premijer lige i koji su odigrali najviše europskih utakmica te osvojili trofeja. Ima odličnu infrastrukturu, ali rezultati postaju sve lošiji. Niti prva momčad, a niti sve kategorije u školi nogometa ne bilježe neke bajne rezultate u svojim ligama i očito je da nešto dobro ne štima. Ili se jednostavno ne radi dobro.

Ovaj klub ni po čemu trenutno ne izgleda kao klub koji zaslužuje i može se boriti za vrh ljestvice i izlazak u Europu i oni realni navijači o tome više i ne maštaju. Konkurencija je nikad jača i organiziranija, a gledajući prijelazni rok, ništa ne nagovještava da bi ikome od najboljih momčadi mogli ozbiljnije zaprijetiti.

Sada je samo pitanje da Široki Brijeg ostane stabilan premijerligaš s ciljem promoviranja još više igrača iz škole nogometa. Međutim, puno je i previše upitnika. Problemi se gomilaju iz godine u godinu, a rješenja se ne pronalaze. A problemi nisu samo financijski, nego i kadrovski. Međusobna komunikacija je loša ili ne postoji uopće.

Primjerice, pozicija sportskog direktora je na papiru upražnjena nakon ostavke Dalibora Šilića, ali netko opet dovodi igrače što loše, što dobre, što jeftine, što skupe. A Šilić je i dalje često viđen gost u klupskim prostorijama, u kojoj funkciji teško je reći. Međutim, ključni problem je što više nitko ne snosi odgovornost za ovaj segment.

U klupskom nogometu u svijetu stvari jasno funkcioniraju. Jedna osoba u klubu je zadužena za igračku križaljku. Uvijek se poštuju želje trenera, financijske mogućnosti kluba, ali sportski direktor odgovara za potpisivanje igrača. Pa kad s nekime pogodi, majstor je, ako promaši pogriješio je, u redu. Ali, isto tako ako stalno promašuje onda klub traži nova rješenja. U Širokom te vrste odgovornosti trenutno nema.

Nadalje, situaciju u klubu mogu najbolje dočarati posljednji odlasci mladih perspektivnih igrača Ivana Ikića i Filipa Brekala u Sarajevo, odnosno Zrinjski. Obojica su koliko mi je poznato, imali ugovor sa Širokim Brijegom i logično bi bilo da klub pokuša na njima nešto zaraditi.

Ipak, došlo je do raskida ugovora, a klub se oko toga nije ništa očitovao. Oko Ikića se klub tek šturo očitovao, a oko Brekala čak nije ni objavljeno da više igrač Širokog, a igrač uredno boravi na pripremama Zrinjskog.

Za više igrača koji su otišli ovoga ljeta, poput primjerice Miškića, Jurića, Mujana, Bosančića, čak nije ništa službeno ni objavljeno da to više nisu igrači Širokog, pa ni one kurtoazne zahvale “Momci, hvala na svemu”.

Iako je gradonačelnik Miro Kraljević predsjednik na papiru, jasno je da ključne poteze u klubu trenutno vuku v.d. direktora Dragan Soldo i predsjednik Skupštine Dario Knezović.

Opširnije: OVDJE.

SOURCEBild.ba
Previous articleDodik branio Milanovića a Schmidtu opalio takvu političku pljusku da se Jahorina zatresla: Milanović je predsjednik, Schmidta nitko nije birao
Next articleMilanović: Hrvatska treba brinuti o Hrvatima u drugim državama, prvenstveno u BiH, Hrvati su tamo 1000 godina, nisu pali s kruške
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments