Njemački ambasador poslao kritično upozorenje, moguć je, kaže, novi val izbjeglica, evo što to znači

Što se tiče diplomacije, Berger kaže da Njemačka ne vidi fundamentalnu promjenu u poziciji Rusije, što ga ne čini optimističnim u pogledu pregovora Moskve i Kijeva

Njemački ambasador u Velikoj Britaniji, Miguel Berger, danas je za Sky News rekao kako očekuje novi val ukrajinskih izbjeglica u narednim tjednima, koji će koincidirati s niskim temperaturama.

“Putin nastavlja terorizirati civilnu populaciju. Jako smo zabrinuti zbog toga jer ti napadi na energetsku infrastukturu znači da bi mnogi ljudi koji se smrzavaju na niskim temperaturama mogli biti prisiljeni napustiti Ukrajinu”, rekao je Berger, dodavši kako zbog toga očekuje “novi val izbjeglica”.

U nizu ukrajinskih gradova, uključujući glavni grad Kijev, ove godine već je pao snijeg, a stanovnici se bore s niskim temperaturama i ruskim napadima na energetsku infrastrukturu, zbog kojih periodički nestaje struje, vode i grijanja. Od početka rata u Njemačku su pobjegle stotine tisuća ukrajinskih izbjeglica.

Što se tiče diplomacije, Berger kaže da Njemačka ne vidi fundamentalnu promjenu u poziciji Rusije, što ga ne čini optimističnim u pogledu pregovora Moskve i Kijeva: “Ne samo da ne vidimo fundamentalnu promjenu ruske pozicije, nego ni u doglednoj budućnosti ne vidimo spremnost na diplomatsko rješenje konflikta”.

SOURCEBild.ba
Previous articleJedna od najpoznatijih svjetskih televizija tvrdi: Među spornim kineskim policijskim stanicama u inozemstvu je i ona u Hrvatskoj
Next articleNapokon dobre vijesti za vozače! Od utorka će gorivo biti znatno jeftinije, evo koliko!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments