Nova “provala” Fadila Novalića: Freelancere nazvao slobodnim satelitima

Zbog ovog slobodnog tumačenja njegove definicije freelancera, Novalić je postao po tko zna koji put tema na društvenim mrežama i izazvao je brojne podsmijehe

Najviše reakcija tokom live obraćanja na Facebooku federalnog premijera Fadila Novalića od prije dva dana izazvala je njegova izjava o freelancerima.

Novalić je govorio o izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak te tvrdio da se njima neće oporezivati nasljedstvo kao štednja.

Osvrnuo se i na navode stručnjaka da su među radnicima koji će ubuduće plaćati znatno više poreze i freelanceri, prenosi Pogled.ba.

Pojašnjavajući šta su to zapravo freelanceri, federalni premijer je u jednom trenutku kazao da su oni “slobodni sateliti”.

“Bilo je pitanje freelancera. Oni su prije svega novi naziv na našem prostoru i općenito na svijetu i tek su se sada počeli prepoznavati u zakonima. Freelancer su ako pogledamo u nekim slobodnim tumačenjima, neki slobodni sateliti kojih čas ima, čas nema. To se u nekom ekonomskom smislu odnosi na to da čas rade, čas ne rade ili imaju ugovore ili ih nemaju. I mi podržavamo taj vid ekonomije”, kazao je, između ostalog, Novalić.


Zbog ovog slobodnog tumačenja njegove definicije freelancera, Novalić je postao po tko zna koji put tema na društvenim mrežama i izazvao je brojne podsmijehe.

Tako su neki od korisnika napisali na Twitteru da je Novalić pojasnio šta su freelanceri ukoliko netko ne zna.

Video pogledajte OVDJE.

SOURCEBild.ba
Previous articleNakon borbe s teškom bolesti, preminula srpska pjevačica narodne glazbe
Next articleU središnjoj Bosni maraton za sve majke Lašvanske doline
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments