Novalić kaže da Jelka Milićević neće biti na idućoj sjednici Vlade FBiH

Novalić kaže da Jelka Milićević neće biti na idućoj sjednici Vlade FBiH

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, od jutros u sedam sati na svom je radnom mjestu i nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

Potvrđeno je to za Radiosarajevo.ba u Novalićevom uredu gdje su dodali da se premijer pridržava izrečenih mjera.

S obzirom na to da su odlukom Suda BiH Novaliću određene mjere zabrane – sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužiteljstvu BiH u vezi s ovim predmetom, a među kojima su članovi i službenici Vlade, pitanje je kako će Novalić ispoštovati tu mjeru.

– Ukoliko u četvrtak bude održana sjednica Vlade, njoj neće prisustvovati ministri Jelka Miličević i Vjekoslav Mandić – rečeno je u Uredu premijera Fadila Novalića.

Kako objašnjavaju, ministar Mandić već svakako određeno razdoblje ne prisustvuje sjednicama, jer je na bolovanju.

Kada su u pitanju ostale osobe s kojima Novalić ne smije kontaktirati, kao što su ministrica Miličević i tajnica Vlade Edita Kalajdžić, objašnjavaju da oni, ako na sjednici postoji određena točka dnevnog reda iz njihovog resora, mogu izostati, te ovlastiti nekog pomoćnika.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine odlučio je jučer odbiti prijedlog Tužiteljstva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora Novaliću, suspendiranom ravnatelju Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku “Srebrene maline” Fikretu Hodžiću.

Bild.ba