Novinarima greškom poslan šalabahter: Avioni nazvani po slatkišu, pogledajte natuknice o Milanoviću i Žalac

U šalabahteru je i bivša ministrica Gabrijela Žalac, ali je dodana napomena da je se ne spominje ako se baš ne mora.

Međimurski HDZ koji vodi ministar Darko Horvat u utorak je imao presicu. Prije toga išao je mail novinarima u kojem je trebala biti najava što će biti na presici. No umjesto najave netko je slučajno ubacio upute što i kako pričati, piše regionalni.com.

Šalabahter je urnebesan. U njemu piše da Hrvatska kupuje “12 Rafaela”, jedino je pitanje misle li na popularni talijanski slatkiš s kokosom, umjetnička djela talijanskog slikara ili naprosto ne znaju kako se zovu francuski borbeni avioni.

– Nabavka 12 Rafaela. Time Hrvatska zaokružuje Tuđmanovu doktrinu izrečenu nakon veličanstvene pobjede u VRO – Hrvatska više nikada neće biti objekt, nego uvaženi subjekt i respektabilni čimbenik na međunarodnoj sceni – piše među ostalim na šalabahteru.

HDZ-ovci su se osvrnuli i na pandemiju.

– Vlada je pokazala što je snaga države. Nema drugih aktera, nema te organizacije koja će  nadomjestiti nezaobilaznu ulogu države u vrijeme ovakve situacije – tvrdi međimurski HDZ. Usput su naveli sve ono što se često može čuti i od Andreja Plenkovića, o očuvanju radnih mjesta i gospodarstva.


– Vlada Andreja Plenkovića gradi, stvara, bavi se ozbiljnim poslom NAJVAŽNIJI CILJ – izbjeći društveni raskol. Ne dopustiti socijalnu frakturu. Za razliku od Vlade imamo  Predsjednika Republike koji to sve pokušava srušiti – lažima, manipuliranjem, uvredama. Ustavni siledžija koji neovlašteno oduzima legitimitet Vladi i Saboru, uz dosad neviđeno žrtvovanje admirala Hranja od strane Predsjednika Republike – poručuju međimurski HDZ-ovci predsjedniku države.

U šalabahteru je i bivša ministrica Gabrijela Žalac, ali je dodana napomena da je se ne spominje ako se baš ne mora.

– KOMUNIKACIJSKE TEZE ZA ŽALAC (*samo ako  bude pitanje). Za radnje koje poduzima USKOK, od izvida do podizanja  optužnice, za njihovu dinamiku i konačan ishod nije nadležna ni odgovorna Vlada već isključivo tijela kaznenog progona. Na te radnje ne utječemo, ali podržavamo neovisan i učinkovit kazneni progon svih onih za koje postoji sumnja da su počinili kazneno djelo. (Suprotno porukama Milanovića, SDP-a i oporbe koji su otvoreno govorili da izvršna vlast treba znati za tajne izvide i nasrtali na neovisan rad institucija…) – piše u HDZ-ovom šalabahteru.

U šalabahteru su zabilježili i što sve treba reći o kreditnom rejtingu Hrvatske koji je objavio Fitch i o gospodarskom rastu.

SOURCEBild.ba
Previous articleDalić se ljetos sukobio s dotad standardnim reprezentativcem, evo zašto ga više ne poziva
Next articleIstražitelj koji je radio na istrazi ubojstva sarajevskih policajaca dobiva užasne prijetnje, spominju rezanje glave
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments