Objavljeno je mogu li bh. građani ulaziti normalno u EU

Izvor: Fena

Europska unija objavila je sinoć novi popis zemalja čiji će građani imati slobodan ulazak u države članice Unije, a na njemu, kako je bilo i najavljeno, nema Bosne i Hercegovine i drugih zemalja zapadnog Balkana.

Iako popis usvojen na razini EU nije obvezujući, očekuje se da ga članice poštuju. Ipak, već se pokazalo da mnoge članice EU prave iznimke pa dopuštaju ulazak na svoj teritorij i državljanima nekih drugih zemalja uz određene uvjete, kao što je testiranje na koronavirus.

Na zajedničkom popisu EU su Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina, s tim da Peking ima uvjet da otvori granice za državljane EU. Kriteriji koje Europska unija uvažava u kreiranju popisa su, između ostalog, stopa zaraženih, stabilan pad broja novozaraženih te cjelokupni odgovor na pandemiju svake od zemalja.

Bild.baKomentari

Next Post

Objavljen trailer filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice

Pet srp 31 , 2020
Objavljen je trailer novog filma bh. redatelja Pjera Žalice "Koncentriši se, baba", čija će svjetska premijera otvoriti 26. Sarajevo Film Festival.
Koncentriši se, baba