Od sutra onlajnizacija obrazovanja u Kantonu Sarajevo, najavio Forto

person writing on notebook
Photo by Julia M Cameron on Pexels.com

Dodao je kako je htio što prije reći ono što već znaju, kako bi se mogli pripremiti na pravi način, da od sutra sve škole idu online.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je izjavio da epidemiološka situacija u KS nije popravljena, te da je Krizni stožer preporučio, a Vlada KS će usvojiti odluku da sve škole idu na online nastavu putem interneta.

Kazao je da je u tijeku sjednica vlade na kojoj se razmatraju mjere koje su preporučene od Kriznog stožera koji je zasjedao ranije.

– Dakle, djeca ne idu u škole od sutra. Ovo se odnosi na osnovne, srednje škole i na sve fakultete. Jedini izuzetak u obrazovnom sustavu će biti posebne škole za djecu s posebnim potrebama – pojasnio je Forto, te dodao da vrtići još uvijek rade.

Naveo je da će Vlada KS razmatrati i druge mjere koje je predložio Krizni stožer, ali s obzirom na to da je sjednica Vlade još u tijeku nije mogao reći koje će odluke donijeti.


Dodao je kako je htio što prije reći ono što već znaju, kako bi se mogli pripremiti na pravi način, da od sutra sve škole idu online.

– Raspravljali smo i o činjenici da već danima Federalni krizni stožer je zasjedao, i po informacijama koje imamo iako nisu službene, oni su preporučili strožije mjere za cijelo područje Federacije BiH, za Federalnu vladu. Međutim, Federalna vlada nije donijela nikakve mjere i želim pitati Federalnu vladu, premijera Novalića, ministra zdravstva Mandića – koje mjere vam je vaš Krizni stožer preporučio, a koje ste vi donijeli i iz kog razloga ne slušate struku koja sjedi u vašoj vladi – naveo je Forto u online obraćanju.

Bild.ba

Previous articleVolim piti, volim piti, ne mogu se cijepiti: U FBiH cjepivo zbog kojeg se ne smije piti
Next articleI ova država obustavlja AstraZenecino cjepivo