Odgovor mostarskog HDZ-a: ‘Šire neistine na društvenim mrežama…’

Odgovor mostarskog HDZ-a: ‘Šire neistine na društvenim mrežama…’

Iz mostarskog HDZ-a BiH su odgovorili na prozivke drugih stranaka kako nisu za naknade za roditelje i demografsku politiku.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar reagirao je na prozivke oko neusvajanja naknada za rodilje i demografskih mjera u Gradu Mostaru, kroz Proračun koji je nedavno usvojen.

“Iako se radi o najosjetljivijim temama pojedinci ne biraju sredstva kako bi dobili nekoliko likeove na društvenim mrežama, pa šire neistine i dezinformacije bez trunke obzira i odgovornosti prema onima koji nažalost čitaju njihove objave i vjeruju im”, piše u priopćenju ove stranke.

“Unatoč činjenici da postoji uživo prijenos sjednica Gradskog vijeća ima onih koji više vjeruju što netko drugi kaže nego što svojim ušima čuju ili su mogli čuti, a potom si daju za pravo prozivati, vrijeđati i pozivati na nekakve akcije s ciljem postizanja nečega što je u ovom trenutku i na taj način neizvedivo”, navode iz mostarskog HDZ BIH.

“Kako bi objektivnu, ali i subjektivnu javnost točno informirali podsjećamo na sljedeće:

Na 3. sjednici Gradskog vijeća u ime Kluba HDZ BiH Stanko Ćosić u raspravi o nacrtu proračuna traži konkretniju i ozbiljniju demografsku politiku, te predlaže uvođenje naknade za novorođenu djecu. Na 4. sjednici Gradskog vijeća u ime Kluba HDZ BiH Stanko Ćosić dostavlja prijedlog mjera za jednokratnu naknadu za sve novorođene u Gradu Mostaru, sa statističkim podatcima o broju rođenih (iz prethodnih godina) i financijskom analizom za 2021.

OVDJE opširnije.

Bild.ba