Oglasila se gospođa za koju kažu da je treća Zukorlićeva supruga, oštro je demantirala natpise o nasljedstvu

Nakon što su jučer mediji iz Srbije objavili vijest da se pojavila treća supruga pokojnog muftije Muamera Zukorlića, oglasila se i prozvana Crnovšanin.

Instagram/Agencije

Novopazarka Belkisa Crnovršanin, koju su beogradski tabloidi označili kao navodnu treću suprugu, oglasila se putem društvenih mreža.

Ona u svom reagiranju na tekst Kurira o tome da je bila treća žena Muamera Zukorlića nije negirala da je bila u šerijatskom braku s muftijom, već tvrdi da nije istina da je u Mešihatu Islamske zajednice tražila njegovo nasljedstvo.

Priopćenje Belkise Crnovršanin prenosimo u cijelosti:

– Nakon članka objavljenog dana 22.05.2022. u Kuriru u kojem se spominje moje ime, moja časna i ugledna obitelj kao i moja privatnost, priopćavam da su navodi u Kuriru da sam tražila imovinu u Mesihatu IZ-u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitiranje, uznemiravanje kao i zloupotreba osobnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj narušavanja mog ugleda kao časne građanke Srbije, kao odane muslimanke, kao ponosne žene.

S obzirom na to da živimo u sustavnom negiranju islamskih vrijednosti, stigmatizaciji moje vjere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu.


Navodi tabloida o “privatnom životu, skupocjenom autu, potraživanju imovine i dr” su surova zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete obitelji Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića – kao i meni i mojim članovima obitelji. Svima su vam poznate obiteljske okolnosti Zukorlića iz medija.

Namjera svih sudionika (pojedinaca, pojedinki zajedno s medijima) je da se zloupotrijebi moj ugled, pravo na dostojanstvo osobnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno tendenciozno ugrozili i nastavili kompromitirati obiteljske odnose rahmetli muftije Zukorlića iz osobnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje obitelji iskoriste kao instrument radi osobnih osveta obitelji Zukorlić.

Priče o Muftiji rahmetli, jednom divnom čovjeku, Velikanu ovog vremena, priče otpjevane i ispisane davno da sam htjela biti dio javnog medijskog kruga. Bila bih danas primorana se obraćam na ovaj način javnosti.

Jesam li bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zukorlićem, o tome nisam nikada htjela govoriti za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu.

Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad osobnih interesa! Čovjekova obveza i vrlina je da poštuje i vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namjera zlonamjernih pojedinaca i pojedinki, ali i novinara na napad neistinama da sam tražila nasljedstvo i zato nisam ni mogla izbjeći tabloidizaciju, uvrede, uznemiravanje i nanošenja boli i štete. Jedan od najvećih uspjeha u životu je postići jednu od najvećih islamskih vrijednosti, a to je strpljenje bez obzira na okolnosti, pouzdati se u pravednost Boga i na jednu jedinu Istinu.

Biram istinu i biram strpljenje na svaku iznesenu javnu laž i uvredu, kompromitiranje i nanošenja štete ugledu mene i moje časne, ugledne i imućne obitelji. Ovdje se ne radi o slobodi mišljenja, već zloupotrebi istine i ugrožavanju moje privatnosti i osobnosti kao muslimanke i muslimanske obitelji.

Svako dobro od Uzvišenog Boga vam želim! Selam, Mir vam – napisala je Belkisa Crnovršanin.

SOURCEBild.ba
Previous articleU povodu 120 godina HKD Napredak i 30 godina od priznanja Hrvatske koncert Zagrebačkih solista u Vijećnici
Next article“Opisao sam svoj slučaj jer mislim da se Mateju dogodilo slično što i meni. Da je rijeka bila ledena i ja bih ušao u nju…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments