Oglasila se i gospođa Krišto, a to znači samo jedno: Situacija nije nimalo dobra

Međunarodna zajednica, prema njenim riječima, inzistira na dogovoru unutar domaćih političkih predstavnika i ne planira nametnuti rješenje.

Borjana Krišto, dopredsjednica Zastupničkog doma PS BiH, izjavila je za Dnevnik.ba kako SDA nije zainteresirana ni za kakve izmjene Izbornog zakona BiH i da uključivanjem drugih bošnjačkih oporbenih stranaka, ustvari, kupuje vrijeme.

“Procesi traju dugi niz godina, kao i razgovori o izmjenama Izbornog zakona BiH, ali sada smo došli do jedne faze gdje dalje više ne postoji nego se stvari moraju promijeniti”, istaknula je Krišto za Dnevnik.ba.

SDA, dodaje, nije zainteresirana za izmjene Izbornog zakona BiH, što se vidi i kroz sami tijek pregovora.

“Da su bili za intenzivnije susrete i razgovore davno smo mogli završiti i riješiti goruća pitanja. Ali SDA nikada do sad nije iznijela svoj prijedlog izmjena Izbornog zakona tako da se zadovolje presude Ljubić i legitimno predstavljanje, kao ni Sejdić Finci”, ističe Krišto.

Međunarodna zajednica, prema njenim riječima, inzistira na dogovoru unutar domaćih političkih predstavnika i ne planira nametnuti rješenje.


“Postoji koncept SDA, kao i drugih stranaka iz Sarajeva, koji se kosi s temeljnim načelom Ustava BiH i urušava Daytonsku strukturu. To je jedino što ‘nude’. Jedina izmjena koja njih zanima je eliminacija legitimnog predstavljanja i konstitutivnih naroda”, izjavila je Krišto.

Podsjetimo, u tijeku su pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH koje moderiraju predstavnici međunarodne zajednice, Matthew Palmer i Angelina Eichhorst.

BiH nedavno je posjetio i specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, Gabriel Escobar, koji je izjavio kako Dayton neće uspjeti bez politički aktivnog hrvatskog stanovništva u BiH.

“Moramo imati vibrantno i politički aktivno hrvatsko stanovništvo u BiH. Bez toga Dayton neće uspjeti, pa je naš cilj osigurati da se oni osjećaju sigurno, ugodno i ekonomski održivo u BiH”, rekao je Escobar ranije.

Previous articleErdogan je u velikom problemu, je li moguće uopće iz ovog se iščupati?
Next articleMilanović dobio neočekivan, prizeman i nepristojan odgovor zbog stava o Srebrenici iz Amerike, evo od koga
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments