Oho, dokument koji je u rukama držala Eichhorst mogao bi otkriti puno toga?

U dokumentu je navedeno da vijeće odluku o sankcijama treba donijeti jednoglasno.

Angelina Eichhorst, predstavnica Europske unije, obratila se domaćoj javnosti na današnjoj tiskovnoj konferenciji, na kojoj je sudjelovao i njen američki kolega i specijalni izaslanik za provedbu izborne reforme, Matthew Palmer.

Eichhorst je tijekom svog obraćanja u ruci držala dokument koji je, slučajno ili ne, bio okrenut na stranicu gdje su se nalazile informacije o mogućim sankcijama za bh. političare.

U dokumentu je navedeno da vijeće odluku o sankcijama treba donijeti jednoglasno. Također, napisano je kako još uvijek nije pravo vrijeme da se govori o sankcijama.

“Ono što mi trebamo danas je dijalog među političkim liderima. Trebamo čistu strategiju koje konkretne rezultate sankcije mogu postići u ovoj fazi. Mišljenja smo da još uvijek nije vrijeme da govorimo o sankcijama, fokus treba biti u nastavku dijaloga političkih subjekata u BiH”, navedeno je, piše Klix.

Podsjećamo, Angelina Eichhorst i Matthew Palmer već dva dana borave u našoj zemlji, te su tom prilikom održali niz sastanaka s političkim predstavnicima u našoj zemlji, s ciljem iznalaženja rješenja koje se tiče izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.


Bild.ba

SOURCEKlix
Previous articleDodik: Treba se birati bošnjački i hrvatski predstavnik za Predsjedništvo u Federaciji
Next articleCvitanović: Nećemo se nikada odreći Središnje Bosne, kao ni nijednog dijela BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments