On je veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji i Domovinski rat nazvao je ‘građanskim’. Trebamo li reći da su mnogi bijesni?

Navode kako je Biščević u međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce ratna zbivanja devedesetih godina okarakterizirao kao građanski rat.

Poslije istupa veleposlanika Hrvatske u Beogradu Hidajeta Biščevića koji je Domovinski rat nazvao „građanskim“ oglasili su se i Hrvatski suverenisti koji najoštrije osuđuju ovakvu izjavu veleposlanika, piše Večernji.hr.

Navode kako je Biščević u međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce ratna zbivanja devedesetih godina okarakterizirao kao građanski rat te da je nepojmljivo da veleposlanik države koja je stvorena krvlju hrvatskih branitelja daje ovakve izjave.

“Ovakvim sramotnim izjavama zapravo podilazi politici Republike Srbije, države u kojoj trenutno obnaša dužnost. Sramotno je da veleposlanik Republike Hrvatske, koristeći zamjenu teza, tvrdi da se radi o građanskom ratu, a ne o Domovinskom ratu. Veleposlanik Biščević očigledno je zaboravio čije interese mora zastupati, a to su interesi Republike Hrvatske te interesi hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

Nažalost, na ovom planu je u potpunosti zakazao jer je upravo ove godine tzv. bunjevački jezik proglašen službenim na području grada Subotice. Očekujemo hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske te opoziv dotičnog veleposlanika”, kaže predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

SOURCEVečernji list
Previous articleHoće li Đokoviću uskratiti Australian Open? Ako je suditi prema pomotivnom spotu, lako bi se moglo dogoditi…
Next articleKako sve možete uštedjeti na računima za grijanje
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments