Opaa, svima poznati trojac na večeri je kod Sattlera. Evo što je za desert

Na večeru su pozvani predsjednik SDA Bakir Izetbegović, lider SNSD-a Milorad Dodik i prvi čovjek HDZ-a BiH Dragan Čović.

U rezidenciji šefa Delegacije Europske unije Johanna Sattlera održava se radna večera u čast komesara EU Olivera Varhelyia, a prisutna su i trojica bh. političkih lidera.

Na večeru su pozvani predsjednik SDA Bakir Izetbegović, lider SNSD-a Milorad Dodik i prvi čovjek HDZ-a BiH Dragan Čović. Na stolu će se sigurno naći brojne političke teme, od izborne reforme do deblokade državnih institucija, piše Klix.ba.

Ovaj događaj na nakon današnjeg sastanka u Banjoj Luci s Varhelyiem najavio je Dodik.

“Spremni smo da radimo na implementaciji velikog investicijskog paketa koji podrazumijeva izgradnju autoputa. Ne bih volio da smo stavljeni u situaciju da moramo da biramo ili da prihvaćao ono što političko Sarajevo hoće da bi koristili sredstva EU ili pak da angažiraju neke druge alternativne faktore”, kazao je Dodik.

Varhelyi je danas kazao da će BiH ostati bez značajne financijske pomoći ako se blokada nastavi.


“Dozvolite mi da na samom početku naglasim vrlo jasnu i kredibilnu perspektivu BiH. U tom kontekstu su poduzeti vrlo važni koraci, uključujući i 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, što otprilike predstavlja neku zacrtanu mapu puta budućeg članstva BiH u EU. Naglasio bih da postoji i puno toga što tek treba da bude urađeno”, rekao je on.

SOURCEKlix
Previous articleKako sve možete uštedjeti na računima za grijanje
Next articleEmmanuel Macron stigao u prvi posjet Hrvatskoj
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments