Oporba iz RS hoće pobjedu na silu: Prosvjeduju pred SIP-om

Borenović je, kako prenosi N1, poručio da “nema odustajanja” i da se nastavlja borba za istinu i pravdu.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je u Sarajevu zatražio od Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine poništavanje izbora za predsjednika Republike Srpska.

Borenović je, kako prenosi N1, poručio da “nema odustajanja” i da se nastavlja borba za istinu i pravdu.

“Spremili smo žalbu SIP-u i Apelacijskom vijeću Suda BiH vezano za pogrešne primjene prava s ciljem da SIP našu žalbu ocijeni po službenoj dužnosti. Tražimo da se ponište izbori za predsjednika RS u svim izbornim jedinicama. Tako je propisao zakon. Izbori se prema tom zakonu onda ponavljaju u roku od 14 dana, nikakva druga priča ne dolazi u obzir”, poručio je Borenović.

Dodao je kako su ovu izbornu žalbu predale tri oporbene stranke.

“Dostavili smo stotine dokumenata i dokaznog materijala koji su, da tako kažemo, armirani beton da se zaštiti Izborni zakon i demokratske norme kako bi SIP ili Apelacijsko vijeće Suda BiH donijeli odluku o ponavljanju izbora”, naveo je predsjednik PDP-a.


Jelena Trivić, kandidatkinja oporbenih stranaka za predsjednicu Republike Srpske, kazala je da među dokaznim materijalom nalazi se i “sama sjednica SIP-a kao i gostovanje predsjednika SIP-a Suada Arnautovića na Face televiziji”.

“Arnautović je sinoć ličio na krivotvoreni glasački listić, on jeste taj čovjek ali kao da je krivotvoren. Sraman je i udjel stranaca”, poručila je Trivić.

Na kraju je kazala da je na nekim izbornim mjestima, nakon novog brojanju glasova, imala “sve nule” gdje ih ranije nije imala…

“Zar smo idioti? Zar treba nekome izaći u susret zato što je prijetio neredima?”, upitala je Trivić jasno aludirajući na nedavni miting vlasti u Banjaluci.

SOURCEbild.ba
Previous articleŽigmanov: Hrvati su sada sudionici u vlasti u Srbiji
Next articleOdoše kamate u nebo, Središnja banka BiH sprema nove odluke
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments