Ovaj djedica čelnik je jedne od najmoćnijih mafijaških organizacija na svijetu, uhićen je u Argentini

Međunarodna policijska organizacija, Interpol, smatra 'Ndranghetu “jednom od najvećih i najmoćnijih kriminalnih organizacija u svijetu”.

Argentinska savezna policija uhitila je vodećeg talijanskog mafijaša u blizini Buenos Airesa, objavila je argentinska sigurnosna agencija u priopćenju objavljenom u ponedjeljak, privodeći kraju višegodišnji lov na tog čovjeka.

Carmine Alfonso Maiorano, 68-godišnji čelnik talijansjke mafije ‘Ndrangheta’, uhićen je prošle srijede u naselju Guernica u pokrajini Buenos Airesa, navodi se u priopćenju.

Maiorana, koji je rođen u Italiji, optužile su međunarodne vlasti za organiziranje trgovine drogama i oružjem između Latinske Amerike i Europe.

Međunarodna policijska organizacija, Interpol, smatra ‘Ndranghetu “jednom od najvećih i najmoćnijih kriminalnih organizacija u svijetu”.

Međunarodna tjeralica izdata je za Maioranom u 2015. godini, a Interpol je u 2020. pokrenuo inicijativu na koordiniranju međunarodnih napora u borbi protiv kriminalne grupe.


Mafijaška grupa ‘Ndrangheta’ uspostavila je svoj ogranak u Argentini prije nekoliko godina, navodi se u policijskom priopćenju, i ona djeluje u tandemu s albanskim kolegama u Europi, prenosi Reuters.

SOURCEFena
Previous articleBolesnik – ili više njih – iz auta pucali po ljudima, ustrijelili su ukupno 14 osoba, neki su kritično i životno ugroženi
Next articlePoznato je kada počinje isplata mirovina za mjesec listopad u Federaciji Bosne i Hercegovine
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments