Ovo će odjeknuti: Evo što je Macron rekao o Izbornom zakonu BiH!

Francuski predsjednik Emanuel Macron na sastanku s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem kazao je da je nužno reformirati Izborni zakon BiH na način da budu ispoštovana sva tri konstitutivna naroda, prenosi HMS.

“Razgovarali smo o situaciji na zapadnom Balkanu. Razgovarali smo o reformi koja je neophodna a odnosi se na Izborni zakon u BiH i tu trebamo zajednički djelovati i to ćemo učiniti idućih mjeseci. Ono što ćemo probati u narednim mjesecima je više učiniti kako bismo stabilizirali situaciju između Bugarske i Sjeverne Makedonije, kako bismo inzistirali da se u BiH izvrši reforma Izbornog zakona kako bi se ispoštovali svi konstitutivni narodi BiH i znamo da postoje tenzije između Prištine i Beograda. Vizija Francuske je da tu trebamo izgraditi prostor mira, stabilnosti, suradnje, osnažiti ojačati protok ljudi. Želimo od toga prostora napraviti pravi europski prostor”, kazao je Macron.

I hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da je jedna od tema bilateralnog sastanka bila reforma Izbornog zakona BiH.

“Objasnili smo poziciju Hrvatske i nadamo se da ćemo u predstojećim tjednima i mjesecima iznaći rješenje koje bi pomoglo reformu Izbornog zakona tako da se i u BiH na pravična način biraju legitimni predstavnici političkih stranaka koji prezentiraju sva tri naroda onako kako je dogovoreno u Daytonsko-pariškom sporazumu 1995. godine”, kazao je Plenković.

SOURCEBild.ba
Previous articleManchester United ima novog trenera
Next articleNakon 30 godina, Milanović odlikovao Antona Kikaša zbog svega što je uradio za Hrvatsku u najtežim trenutcima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments