Ovo je užasno! Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu dobilo krvavi paket sa životinjskim očima

Pozvali su strane vlade da osiguraju maksimalnu zaštitu ukrajinskim veleposlanstvima.

Nekoliko ukrajinskih veleposlanstava u inozemstvu, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo je “krvave pakete” sa životinjskim očima, objavilo je u petak ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova.

Paketi, natopljeni tekućinom karakteristične boje i mirisa, poslani su ukrajinskim veleposlanstvima u Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakowu i konzulatu u Brnu, objavio je na Facebooku glasnogovornik Oleg Nikolenko.

Ovaj incident događa se nakon niza pisama bombi poslanih na različite adrese u Španjolskoj, uključujući ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko izvijestio je kako je ulaz u ambasadorovu rezidenciju u Vatikanu vandaliziran, a imali su i dojavu o paketu bombi u ambasadi u Kazahstanu koja se kasnije pokazala kao lažna, piše 24 sata.

Ukrajinska ambasada u SAD-u primila je pismo s fotokopijom teksta u kojem se kritizira Ukrajina, a stiglo je u isto vrijeme kad i prijetnje po Europi.


– Vjerujemo kako je ovdje riječ o dobro organiziranoj kampanji sijanja straha po ukrajinskim ambasadama. U nemogućnosti da se Ukrajinu zaustavi diplomatskim putevima, pokušavaju nas zastrašiti. Odmah vam mogu reći da ovakve taktike neće upaliti i da nastavljamo raditi za pobjedu Ukrajine – istaknuo je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Ukrajinski diplomati nastavit će se boriti za ojačanje ukrajinske obrane i za pružanje potrebne opreme Ukrajincima kako bi preživjeli zimu, poručili su iz ministarstva.

Ukrajinske ambasade poručile su kako će intenzivno surađivati s policijom kako bi se otkrili počinitelji koji šalju prijeteće pakete.

Ministar Kuleba naredio je da sve ukrajinske ambasade podignu mjere sigurnosti.

Pozvali su strane vlade da osiguraju maksimalnu zaštitu ukrajinskim veleposlanstvima.

SOURCEBild.ba
Previous articleDodik predlaže da se barem jedan dan u tjednu diplomati ne miješaju u unutarnja pitanja BiH
Next articleMostar: Studentica pokušala izvršiti samoubojstvo u Studentskom centru
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments