Ovo što je Lavrov najavio nikako se neće svidjeti zapadu, posebno Sjedinjenim Državama

Indija je neutralna u pogledu ruskog rata u Ukrajini jer ima bliske odnose i sa Zapadom i s Rusijom

Sergej Lavrov | Izvor: TASS

Rusija i Indija razmatraju zajedničku proizvodnju moderne obrambene opreme, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Lavrov je u Moskvi razgovarao s indijskim ministrom vanjskih poslova Subrahmanyamom Jaishankarom o mogućnosti tehnološke suradnje, prema državnoj novinskoj agenciji TASS.

Ostaje otvoreno o kojoj obrambenoj opremi je riječ. Ovo je peti sastanak dvojice ministara ove godine. Govoreći o pomoći Ukrajini, Lavrov je optužio zapadne zemlje da nastoje učvrstiti “dominantnu ulogu u svjetskim pitanjima” i spriječiti “demokratizaciju međunarodnih odnosa” pod izlikom “događanja u Ukrajini”.

Stoga je Lavrov dragocjenom ocijenio poziciju “indijskih prijatelja” po pitanju Ukrajine. Indija je neutralna u pogledu ruskog rata u Ukrajini jer ima bliske odnose i sa Zapadom i s Rusijom. Zemlja također ne podržava zapadne sankcije te potiče razrješenje sukoba kroz dijalog. Nedavno je Indija počela kupovati sve više relativno jeftine nafte iz Rusije.

New Delhi se također značajno oslanja na Moskvu za svoju vojnu opremu i rezervne dijelove. Prema Lavrovu, Rusija i Indija žele bliže surađivati i na poljima nuklearne energije i svemirskih putovanja.

Jaishankar je naglasio da njegova zemlja želi nastaviti kupovati naftu iz Rusije. “Kao treći najveći potrošač nafte i plina i kao zemlja s ne tako visokim prihodima, moramo tražiti pristupačne izvore tako da indijsko-ruski odnosi idu nama u korist.”


SOURCEHina
Previous articlePogledajte što je Zelenski poručio Amerikancima na dan kad se kod njih održavaju važni izbori
Next articleOvim poslom se bavi Aša, sin Mustafe Nadarevića, njegov otac to je teško prihvatio, a evo i zašto
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments