Pavliček: Hrvati u BiH trebaju dobiti entitet, a Hrvatska tražiti reviziju Daytona

Naglasio je da su Hrvati danas u BiH sve samo ne konstitutivan narod, pretvaraju se u nacionalnu manjinu, gube brojna prava.

Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, poručio je u srijedu kako su zadnji pregovori u Neumu pokazali da se Hrvati opet marginaliziraju te je krajnje vrijeme da Hrvatska, kao njegova supotpisnica, traži reviziju Daytonskoga sporazuma.

– Hrvati moraju i trebaju dobiti svoj entitet u BiH, samo kroz vlastitu federalnu jedinicu unutar BiH kao narod će opstati i sljedećih 50, 100, 200 godina, BiH će opstati kao funkcionalna država, a ne kao sada međunarodni protektorat, izjavio je Pavliček u slobodnom saborskom govoru.

Naglasio je da su Hrvati danas u BiH sve samo ne konstitutivan narod, pretvaraju se u nacionalnu manjinu, gube brojna prava.

Hrvati, nabrojao je, nemaju nacionalni televizijski kanal na svom jeziku, ne mogu birati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, to za njih rade Bošnjaci, izgubili su 250 do 300 tisuća stanovnika.

Zadnji pregovori u Neumu pokazali su da se Hrvati marginaliziraju, iako kao narod koji treba imati jednaka prava kao i Bošnjaci i Srbi, zato treba otvoreno pričati što Hrvatska treba poduzeti, poručio je Pavliček.


SOURCEFena
Previous articleMerdžo o radikalnim potezima – neposluhu i blokiranju institucija: “Nijedna mjera nije isključena
Next articleHrvatski inženjeri otkrili što su prije godinu dana ugradili u Pelješki most: “Mali znak Božje prisutnosti”
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paran0id

..hahah cirkus od portala…