Peđa Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Foto: Facebook

Zastupnik u Hrvatskom saboru i suspendirani član Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin danas je najavio kandidaturu za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima.

Grbinova objava dolazi nakon što je Davor Bernardić objavio da napušta mjesto predsjednika SDP-a.

Grbin u objavi na Facebooku kaže kako je SDP na posljednjim izborima primio jak udarac, da je stranka zapuštena, u izazovnoj financijskoj situaciji, te da je vrijeme da se to promijeni.

SDP mora postati stranka s jasnim politikama i programima. Dva puta smo Hrvatskoj donijeli demokraciju, prvo 1990. pa opet 2000., dva puta smo Hrvatsku spašavali od krize, stoji između ostalog u Grbinovoj objavi.

– Bili smo uvijek predvodnici u demokratizaciji političkog života, a sada moramo postati i predvodnici u razvijanju politika zelene Hrvatske i digitalne transformacije. Takav SDP će moći stvarati obrazovanu Hrvatsku bez nejednakosti, u kojoj zdravlje nije privilegij bogatih, a država nije teret gospodarstvu. Treba nam Hrvatska čije vrijednosti i kultura uključuju i one koji su u manjini, ali zato ne i manje bitni! Želim takav SDP, želim takvu Hrvatsku i zato ću se na unutarstranačkim izborima kandidirati za predsjednika SDP-a. Pozivam sve vas koji dijelite vrijednosti koje zastupam – pridružite mi se. Idemo zajedno stvoriti novi SDP!, poručio je Grbin.


Bild.ba

Previous articleBorzan: Sustav u kojem Bošnjaci biraju hrvatskog predstavnika nije legitiman
Next articleBubaš: U Hrvatskoj najmanje 76 novozaraženih