PEĐA OTIŠAO Naša stranka danas bira novog predsjednika

Naša stranka održava Kongres danas u Sarajevu, a na njemu će biti izabran novi predsjednik s obzirom na to da je aktualni Predrag Kojović nedavno iznenada dao ostavku na ovu funkciju.

Kongres počinje u 11:00 sati, a članovi Naše stranke će tek u 15:00 sati znati rezultate glasanja kada će im se obratiti i novi predsjednik Naše stranke. Nakon toga je planirana konferencija za medije.

Jedini kandidat za poziciju predsjednika je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je za preuzimanje stranačke palice dobio više od 20 nominacija. Njega će danas birati 139 delegata iz 27 općinskih, odnosno gradskih odbora, prenosi Klix.

Forto je inače član Naše stranke od 2009. godine gdje je tijekom godina bio politički direktor i potpredsjednik. 

Kao zastupnik Naše stranke je jedan mandat bio u Skupštini KS, delegat u Domu naroda iz reda ostalih, a aktualni je premijer Kantona Sarajevo. On se obrazovao u Bosni i Hercegovini, Sjedinjenim Američkim Državama, diplomirao je Marketing i oglašavanje, a magistar međunarodnih poslova je postao 2001. godine.


Generalna pretpostavka članova Naše stranke i rukovodstva je da će Edin Forto danas biti i izabran za novog predsjednika.

 Predrag Kojović, koji je ostatak rukovodstva stranke, iznenadio povlačenjem, kazao je za Klix.ba kako vjeruje da će Forto biti odličan predsjednik jer je “mlađi i energičniji te više pripada duhu ovog trenutka”.

Bild.ba

Previous articleEvo kada će biti posljednji ispraćaj i pokop Ljube Bešlića
Next articleNakon terorističkog napada uklanjaju sve noževe i škare iz asortimana
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments