Plenković branio Milanovića od napada sarajevskih medija

Hrvatski premijer je tijekom posjeta Sarajevu odgovorio i na pitanje o genocidu u Srebrenici, pri čemu je stao u obranu predsjednika Milanovića čije su izjave opet namjerno izvrnute.

“Što se tiče pitanja genocida u Srebrenici službeni stav Hrvatske nikada nije došao u pitanje. Po pitanju predsjednika Milanovića, smatram da je uspio pojasniti što je htio reći. Vidjeli ste neke njegove izjave gdje i on nije imao nikakve dileme o genocidu u Srebrenici.

Kada sam bio zastupnik u EU parlamentu snažno sam i aktivno lobirao prema državama i prema parlamentarcima, da BiH 2016 .podnese zahtjev za članstvo. Imam osobni politički osjećaj identifikacije sa željom da pomognem tu želju i ambiciju. BiH i Hrvatska su upućene jedna na drugu kao malo koje zemlje. Ovo je snažan prijateljski posjet koji nije simbolička gesta koji nije nikakvo peglanje, on je dio sustavnog dijaloga. Sljedeći korak, a to je sastanak Vijeća ministara BiH i Vlade RH u Hrvatskoj, treba ove odnose odvesti na veću razinu. Vjerujte, snažnijeg, većeg prijatelja, odvjetnika, zagovarača EU, Bosna i Hercegovina nema. Ja tamo sjedim već šestu godinu i znam tko što govori i tko što podiže. Ja ću sa zadovoljstvom danas nakon ovih sastanka nazvati ministra vanjskih poslova koji je na Vijeću trenutno, državna tajnica je sutra, ja ću biti tamo, izvijestit ću kolege o ovim razgovorima, njih sve to zanima. EU gleda na Hrvatsku kao na zemlju koja ipak ima veća znanja o situaciji ovdje nego drugi i kada to činite s prijateljskim uvjerenjem onda je vaša poruka uvjerljivija”, kazao je Plenković.

SOURCEBild.ba
Previous articleJoj, Dinamo baš nije imao sreće u ždrijebu nokaut faze Europa lige
Next articleDodik najavio povlačenje 130 milijuna eura koje RS uplaćuje u proračun, kaže da će vojska stati samo paradna organizacija
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments