Plenković čestitao Ramazanski bajram: Republika Hrvatska primjer integracije Islamske zajednice

Istaknuo je kako je ponosan što je Hrvatska svojom stogodišnjom tradicijom i dobrom praksom primjer kvalitetne integracije Islamske zajednice u hrvatsko društvo

Andrej Plenković | Izvor: Twitter

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao Ramazanski Bajram, označivši Hrvatsku kao primjer integracije islamske zajednice u društvo.

“Uime Vlade i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj od srca čestitam Ramazanski Bajram, sa željom da vam ovaj veliki blagdan žrtve i odricanja protekne u miru i radosti, u krugu obitelji i najmilijih”, naveo je Plenković u čestitci upućenoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću, prenosi Hina.

Istaknuo je kako je ponosan što je Hrvatska svojom stogodišnjom tradicijom i dobrom praksom primjer kvalitetne integracije Islamske zajednice u hrvatsko društvo, najavivši da će Vlada, kao i dosad, nastaviti njegovati i čuvati izuzetno dobre odnose.

“Vjerujem da ćemo kontinuiranom suradnjom i uzajamnim uvažavanjem pridonijeti daljnjem jačanju međusobnog prijateljstva i kvalitetnog zajedničkog života. Neka vam je plemeniti Bajram blagoslovljen! Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, zaključio je hrvatski premijer.

SOURCEBild.ba
Previous articleZelenski upozorava: ‘Invazija na Ukrajinu mogla bi prouzrokovati globalnu krizu hrane. Rusija blokira našu privredu’
Next articleBritanska vojna obavještajna služba: Značajan broj ruskih snaga više nije borbeno sposoban, gubitci ogromni
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments