Plenković: Drago mi je da su piloti živi; istraga će utvrditi okolnosti pada MIG-21

U ovom trenutku, iz ove pozicije gdje sam sad, nemam više saznanja, ali drago mi je da su piloti živi, dodao je Plenković.

Andrej Plenković | Izvor: Robert Anić/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Tirani je u utorak popodne rekao kako mu je drago da su živa oba pilota iz MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) koji je popodne pao kod Slatine, kao i da će istraga utvrditi okolnosti dodavši da je očito riječ o nekom tehničkom kvaru.

“Oba su pilota živa, jedan je ozlijeđen, pronađen je i avion. Radilo se o redovitom trenažnom letu HRZ-a i riječ je očito o nekom tehničkom kvaru koji je uzrokovao pad ovoga MIG-a, međutim, istraga će utvrditi o čemu se radi”, rekao je Plenković u izjavi novinarima u Tirani gdje sudjeluje na sastanku na vrhu EU-Zapadni Balkan.

U ovom trenutku, iz ove pozicije gdje sam sad, nemam više saznanja, ali drago mi je da su piloti živi, dodao je Plenković.

MORH je izvijestio da su oba pilota živa, da su se tijekom pada MIG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti kod Slatine, uspješno katapultirali i prizemljili.

U stabilnom su stanju, izvan životne opasnosti i bit će prevezeni u bolnicu na liječnički pregled.


SOURCEHina
Previous articleSrušio se MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti su dobro
Next articleMichel se nada da će BiH dobiti kandidatski status narednog tjedna, je li realno to?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments