Plenković odbacio optužbe o tome da se tajno dogovarao

Plenković je ponovio da je riječ o djelu pojedinaca i da će svi odgovorni odgovarati. „Ne vidim neku veliku zavjeru..."

Hrvatski premijer Andrej Plenković na aktualnom prijepodnevu u srijedu odbacio je optužbe da su hrvatska Vlada ili bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić imali neki tajni dogovor s Mađarima oko prodaje plina.

“Optužili ste između redaka mene i Ćorića da smo imali neki tajni deal s Mađarima da neki direktori četvrte ili pete razine nezakonito profitiraju na prodaji hrvatskog plina, to nije dobro i nije točno”, poručio je Plenković zastupniku Matku Kuzmaniću (Socijaldemokrati) koji je upitao čiji je Ina propust.

“Čiji je Ina propust, vaše Vlade koja neposredno upravlja svim strateškim kompanijama u državnom vlasništvu ili vaše Vlade kao mogućeg posrednika između Ine i MOL-a?” upitao je Kuzmanić.

Plenković je ponovio da je riječ o djelu pojedinaca i da će svi odgovorni odgovarati. „Ne vidim neku veliku zavjeru, možda ima negdje netko tko je to sve osmislio, a nije ovih nekoliko koji su obuhvaćeni procesom, ja ne znam tko je ali ako se otkrije i taj će odgovarati” , kazao je.

Plenković je ponovio kako je dobro što se slučaj otkrio. „Ja sam više ljut nego bilo tko drugi, da nam se takvo nešto dogodi u vrijeme energetske krize”, dodao je Plenković, javlja Hina.


Na upit Natalije Martinčević (Reformisti) o usklađivanju mirovina s inflacijom i povećanju neoporezivog dijela dohotka Plenković joj je poručio kako mu je šteta što se odlučila prijeći iz pozicije u opoziciju te potom naveo sve mjere koje je hrvatska Vlada donijela za umirovljenike.

SOURCEBild.ba
Previous articleDžaferović si opet daje za pravo da govori u ime cijele BiH, evo što je sada tema
Next articleDosta panična reakcija: ove dvije države pozvale su svoje građane da hitno napuste Rusiju: “U slučaju drastičnog pogoršanja sigurnosne situacije…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments